FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktualne novosti sa ZSE

Autor: neba
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Aktualne novosti vezane uz poslovanje kompanija čije dionice

kotiraju na Zagrebačkoj burzi do 11,30 sati:

Dalekovod: dvoznamenkasti pad prihoda i dobiti

Dalekovod je trećem tromjesečju ostvario 568 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je za 23 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, te neto dobit od 18,9 milijuna kuna, odnosno 58,4 posto manje, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno na web stranicama zagrebačke burze.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci, pak, ta građevinska tvrtka ostvarila je 1,24 milijarde kuna prihoda te neto dobit od 38,2 milijuna kuna. Ukupni prihodi te građevinske tvrtke manji su za 36,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a neto dobit za 40 posto.

Prihodi od prodaje te građevinske kompanije dosegnuli su u tome razdoblju 1,22 milijarde kuna, te su bili gotovo 35 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju.

Ti rezultati, navodi Uprava, u skladu su s poslovnim planom za ovu godinu.

Kako stoji u izvješću Uprave, kompanija već drugu godinu zaredom poduzima mjere štednje i racionalizaciju poslovanja radi optimiziranja poslovnih rezultata i prilagodbe recesijskim uvjetima u gospodarstvu.

Ukupni rashodi u prvih devet mjeseci ove godine dosegnuli su 1,19 milijardi kuna i bili su gotovo 37 posto manji nego lani.

Utjecaj recesije, napominje Uprava, vidljiv je kroz pogoršanu likvidnost i produljenje rokova naplate potraživanja, kao i zaustavljanje realizacije već ugovorenih poslovan od strane investitora.

„U razdoblju do kraja godine, uz provođenje dodatnih mjera štednje i racionalizacije poslovanja te uslijed projekata čija je realizacija u tijeku kao i nadmetanja na kojima smo prisutni, očekujemo ostvarenje planskih rezultata i u ovom izuzetno zahtjevnom razdoblju poslovanja“, navodi Uprava.

Zarada po dionici Dalekovoda u prva tri kvartala iznosila je 16,8 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙