FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: milijunaši jedino dionice Adrisa i HT-a

Autor: scvi
ZAGREB, 22. listopada 2010. (Hina) - Kao i prethodnih dana na Zagrebačkoj burzi, i danas je aktivnost investitora jedva zamjetna, pri čemu su u fokusu tek dionice Adrisa i HT-a.

Crobex indeks bio je u 12,00 sati u minusu 0,26 posto, na 1.874 boda, a Crobex10 0,03 posto, na 990 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 6 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Na domaćem tržištu vlada prilična nezainteresiranost investitora, kao i prethodnih dana. Prodaje su intenzivirane nakon spuštanja Crobexa ispod psihološki važne granice od 1.900 bodova, što je potenciralo veću opreznost kod ionako malobrojnih investitora. Sada su u iščekivanju razvoja situacije na stranim burzama, ali i financijskih izvješća domaćih kompanija, čija će objava započeti idućega tjedna“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

I na europskim burzama cijene dionica su u blagom padu, jer investitori iščekuju odluke sa sastanka skupine G20 odnosno hoće li ministri financija zemalja članica imati snage smiriti tenzije na valutnim tržištima. Londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški CAC trenutno su u minusu između 0,2 i 0,5 posto.

Najveći promet na domaćem tržištu do sada je ostvaren povlaštenom dionicom Adrisa, u visini od 2,3 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,73 posto, na 271,98 kuna.

Među milijunaše još se uvrstila i dionica HT-a, s prometom od 1,34 posto. Cijena joj stagnira na 269,5 kuna.

Među likvidnijim izdanjima po skoku cijene za 9,65 posto ističe se dionica Magme. Cijena joj trenutno iznosi 51,58 kuna.

Zagrebačka burza tu dionicu stavila je u segment promatranja zbog medijskih napisa da je Upravni sud odbio tužbu vlasnika te tvrtke, Goranka i Biserke Fižulić protiv HANFA-e, koja je utvrdila njihovu obvezu podnošenja javne ponude.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/home/hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙