FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: uspavano trgovanje na početku tjedna

Autor: scvi
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Nakon produženog vikenda, na Zagrebačkoj burzi danas je trgovanje prilično uspavano, a za blagi rast indeksa ponajviše su zaslužni pozitivni signali s europskih tržišta dionica.

Crobex indeks bio je u 12,00 sati u plusu 0,29 posto na 1.908 bodova. Crobex10 ojačao je 0,22 posto, na 1.004 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 3,8 milijuna kuna, što je otprilike 1,4 milijuna više nego u petak u ovo doba.

„Nakon produženog vikenda, danas je na domaćoj burzi raspoloženje prilično uspavano. Čini se da nakon praznika investitorima treba vremena da ponovno bace pogled na svoje pozicije i eventualno donesu neke odluke“, kaže Marko Erdeljac, voditelj retail deska u investicijskom društvu Erste vrijednosni papiri.

Kako dodaje, današnji blagi pozitivan trend domaćih burzovnih indeksa uglavnom je pod utjecajem pozitivnih kretanja na svjetskim tržištima kapitala.

Tako u očekivanju daljnjeg kvantitativnog popuštanja američke monetarne politike nakon lošijeg od očekivanja izvješća o zaposlenosti u SAD-u u rujnu, ključni europski indeksi bilježe blage dobitke. Frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse trenutno su u plusu između 0,14 i 0,18 posto.

Na domaćem tržištu milijunski promet zasad je ostvaren jedino dionicom HT-a, i to nešto više od dva milijuna kuna. Pritom joj je cijena pala 1 posto, na 268,5 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, s prometom od svega 307.000 kuna. Cijena joj je ojačala 0,6 posto, na 1.340 kuna.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙