FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

PARIZ - Francuski premijer Francois Fillon upozorio je u nedjelju da "neće biti nestašice" goriva u Francuskoj i da on neće dopustiti "blokadu" zemlje, dok sve rafinerije štrajkaju u znak prosvjeda protiv mirovinske reforme. U okviru prosvjeda protiv mirovinske reforme štrajk se nastavlja u dvanaest francuskih rafinerija, izvijestio je koordinator sindikata CGT-a u naftnoj kompaniji Totalu, Charles Foulard. Zbog takvog stanja navala je na benzinske crpke, a u zračnim lukama vlada zabrinutost. Predsjednik Francuskog saveza naftnih industrija (UFIP) Jean-Louis Schilansky rekao je da se "stanje smiruje" što se tiče dopreme goriva benzinskim crpkama i u zračnim lukama, nakon "veoma teške" subote, kada su Francuzi u panici navalili na crpke kako bi napunili automobilske spremnike, zbog čega se one nisu mogle dovoljno brzo opskrbljivati gorivom. Sada se "isporuka gotovo normalizirala, budući da je pristup skladištima slobodan", rekao je. Ocijenio je da je opasnost od nestašice "znatno manja", a raspoložive zalihe dovoljne su za "više tjedana".

PARIZ - Saudijske tajne službe su "prije nekoliko dana" upozorile europske kolege na terorističku prijetnju "na kontinentu, a posebno u Francuskoj", koja dolazi od Al Kaide na Arapskom poluotoku (AQPA), rekao je u nedjelju francuski ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux. "Prije par sati ili par dana" Europljani su primili "novu poruku saudijskih služba da je Al Kaida na Arapskom poluotoku nedvojbeno aktivna ili da planira biti aktivna", rekao je ministar u radijskoj emisiji. Dodao je da se prijetnja odnosi na "europski kontinent, a posebno na Francusku", ne navodeći vrstu prijetnje.

NEW YORK - Izrael će politiku naseljavanja prekinuti tek kada Palestinci s njim zaključe mirovni sporazum, rekao je izraelski veleposlanik u UN-u. "Naseljavanje se može zaustaviti jedino postizanjem sporazuma. Uspostave li Palestinci državu na točno razgraničenom području, mislim da će se gradnja na tom dijelu potpuno zaustaviti", rekao je u petak veleposlanik Meron Reuben. No Izrael će se zabrinuti ako arapske zemlje uspiju nametnuti svoju kampanju za priznavanje palestinske države u UN-u prije nego što se zaključi mirovni ugovor, istaknuo je Reuben. SAD i većina zemalja u svijetu podupiru palestinski zahtjev da Izrael produži moratorij na gradnju naselja.

(Hina) xtdel ytdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙