FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon deportacije kosovske djece smijenjen načelnik bečke policije

Autor: mtro
BEČ, 15. listopada 2010. (Hina/AFP) - Austrijska ministrica unutarnjih poslova Maria Fekter smijenila je u petak načelnika bečke policije za imigraciju nakon nedavne sporne deportacije dviju djevojčica i njihova oca na Kosovo, dok je majka hospitalizirana u Beču.

Ministrica Fekter, čelnica austrijske Narodne stranke je listu Die Presse u broju koji će biti objavljen u subotu rekla da su učinjene pogreške u planiranju, te da nisu pogriješili policajci već njihova uprava.

Načelnik bečke policije za imigraciju Stefan Stortecky je odmah smijenjen, rekla je ministrica.

Policajci su 8. listopada naoružani do zuba došli prema zračnoj luci Beča ispratiti osmogodišnje sestre blizanke i oca. Obitelj je šest godina živjela u Austriji i odbijen im je azil.

Majka djevojčica je hospitalizirana nekoliko dana ranije u psihijatrijskoj ustanovi.

UN-ov specijalni izvjestitelj o slučajevima mučenja Austrijanac Manfred Nowak je kritizirao taj potez i ocijenio da se odvajanje djece od majke kosi s Konvencijom o pravima djece.

Socijaldemokratska stranka, kojom predsjeda Werner Faymann također je oštro kritizirala ministricu Fekter zbog te deportacije, što su učinile i organizacije za zaštitu ljudskih prava i pomoći imigrantima.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙