FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor s austrijskim ministrom Spindeleggerom

Autor: nkot
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastala se u četvrtak u Banskim dvorima s austrijskim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom i s parlamentarnim zastupnicima austrijske Narodne stranke, priopćeno je iz hrvatske vlade.

U srdačnom razgovoru konstatirani su iznimno dobri i prijateljski bilateralni odnosi između Hrvatske i Austrije, a hrvatska premijerka izrazila je zahvalnosti Austriji na njezinoj kontinuiranoj pomoći Hrvatskoj na putu u Europsku uniju od samog početka pregovora o pristupanju. Ministar Spindelegger kazao je, što se tiče posljednje faze pregovora za ulazak Hrvatske u EU, da Austrija daje punu potporu i već sada se raduje Hrvatskoj kao 28. članici europske obitelji, nastavlja se u priopćenju.

Što se tiče gospodarske suradnje između dvije zemlje, također je izraženo zadovoljstvo, a premijerka Kosor rekla je kako je poznata činjenica da je Austrija najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Isto tako, Austrija je najveći ulagač u turističkom sektoru, broj dolazaka austrijskih turista ove godine je porastao za 6 posto, a u ukupnom turističkom prometu u Hrvatskoj austrijski turisti zauzeli su visoko treće mjesto.

Govoreći o Programu gospodarskog oporavka premijerka Kosor osvrnula se i na novi investicijski ciklus koji je predstavljen u rujnu.

Vezano uz reforme koje Hrvatska provodi, prije svega u gospodarskom smislu, ministar Spindelegger pohvalio je napore koje u tom kontekstu čini hrvatska vlada i dodao da je to iznimno važno jer Hrvatska uskoro postaje članica Europske unije. Upoznao je premijerku Kosor i s Regionalnim forumom Svjetskog gospodarskog foruma iz Davosa koji će se održati 8. i 9. lipnja 2011. godine u Beču i uputio joj poziv, prema priopćenju.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙