FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran spreman razgovarati o svom nuklearnom programu

Autor: dvla
ZAGREB/BRUXELLES, 15. listopada 2010. (Hina) - Iran je spreman nastaviti razgovore s velikim silama o svom spornom nuklearnom programu, rekao je iranski ministar vanjskih poslova Manušer Motaki u petak, dan nakon što je Europska unija pozvala na nastavak razgovora, prenose novinske agencije.

"Kao što znate nedavno sam objavio da bi s naše točke gledišta listopad ili studeni bili pravo razdoblje za ponovno pokretanje razgovora između Irana i skupine 5+1 (velikih sila)", rekao je Motaki novinarima tijekom svog posjeta Bruxellesu.

"Dobro je da vlasti ovdje prate situaciju. Na taj način možemo dogovoriti konkretan datum za početak razgovora", rekao je Motaki, prenosi Reuters.

Europska unija pozvala je u četvrtak Iran na trodnevne razgovore o njegovu nuklearnom programu sa šest velikih sila sredinom studenog u Beču, rekla je glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton.

Skupina 5+1 odnosi se na pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku, te Njemačku.

Iran je ranije ovoga mjeseca rekao da je spreman razgovarati sa šest sila krajem listopada ili početkom studenog.

Službeni Teheran i dalje tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo namijenjen mirnodopskim ciljevima, dok zapadne zemlje vjeruju da Iran želi izraditi nuklearno oružje.

(Hina) xdv ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙