FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pozvao Iran na razgovore o nuklearnom programu sredinom studenog

Autor: akoz
BRUXELLES, 14. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Europska unija pozvala je u četvrtak Iran na trodnevne razgovore o njegovom nuklearnom programu sa šest velikih sila sredinom studenog u Beču, rekla je glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton.

Iran je ranije ovoga mjeseca rekao da je spreman razgovarati sa šest sila, SAD-om, Velikom Britanijom, Kinom, Francuskom, Rusijom i Njemačkom, krajem listopada ili početkom studenog.

"Visoka predstavnica Ashton danas je službeno predložila Iranu da se ti razgovori održe tijekom tri dana sredinom studenog", rekla je glasnogovornica Maja Kocijančič referirajući se na "pozitivne naznake" da je glavni iranski pregovarač o nuklearnom programu Saeed Jallili spreman sastati se s Ashton kao predstavnicom velikih sila.

"Visoka predstavnica je predložila Beč kao moguće mjesto tih razgovora. Visoka predstavnica Ashton se nada da će gospodin Jalili pozitivno odgovoriti i očekuje konstruktivan odnos s Iranom idućeg mjeseca", rekla je ona.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙