FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: otpor je jedini način borbe protiv Izraela

Autor: dmus
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Otpor je jedini način borbe protiv Izraela, rekao je u četvrtak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad tijekom posjeta jugu Libanona, ustvrdivši u govoru okupljenom mnoštvu, koji je izravno prenosila iranska televizija, da su "cionisti smrtni" i da će Iran "do kraja" ostati uz Libanonce, prenijele su svjetske agencije.

"Svijet treba znati da su cionisti smrtni... danas je libanonski narod živ i služi kao model za države regije", rekao je Ahmadinedžad u mjestu Bint Džbeil, 4 kilometra udaljeno od granice s Izraelom, koje je u ratu Izraelaca i Hezbolaha u ljeto 2006. bilo potpuno uništeno.

Oko 15 tisuća muškaraca, žena i djece, okupljenih na mjesnom stadionu, u deliriju oduševljenja dočekali su predsjednika Islamske Republike koji je masi, u kojoj su mnogi mahali iranskim i libanonskim zastavama, otpozdravljao, čineći prstima znak pobjede.

"Bint Džbeil je utvrda otpora i pobjede", poručio je Ahmadinedžad okupljenima.

"Neka svijet zna da će ugnjetavači biti poraženi i da će Palestina biti oslobođena... Cionisti će nestati... Mi ćemo biti uz vas do kraja", poručio je iranski predsjednik oduševljenoj gomili na arapskom, dok je ostatak govora bio na farsiju.

U cijeloj okolici u čast iranskog vođe bile si zatvorene trgovine, tvrtke i škole, a na velikom transparentu pisalo je "Jug pozdravlja zaštitnika otpora".

"Tu smo da pozdravimo velikog zaštitnika, vođu Irana", rekao je jedan član Hezbolaha, radikalne islamske organizacije koja je organizirala Ahmadinedžadov posjet.

Izrael je pojačao ophodnje sa svoje strane granice, nazvavši, kao i SAD, Ahmadinedžadov posjet provokacijom.

Iranski predsjednik trebao bi posjetiti i selo Kanu na jugu Libanona, gdje je u izraelskom topničkom napadu na sklonište UN-a u koje su se sakrili civili 1996. poginulo 105 osoba, a ranjeno više od stotinu. Tijekom srpanjskog rata 2006. izraelski su zrakoplovi raketirali jednu zgradu u Kani, ubivši 24 osobe, od koji su većina bila djeca.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙