FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: Iran će uvijek biti uz Libanon

Autor: vkla
BEJRUT, 13. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poručio je u srijedu u Bejrutu da njegova vlada čvrsto stoji uz Libanon koji je suočen s neprijateljstvom susjednog Izraela.

"Iranski narod uvijek će stajati uz bok libanonskog naroda i nikad ga neće napustiti... Zasigurno ćemo pomagati libanonskom narodu u borbi protiv neprijateljstava koje uglavnom potiče cionistički režim", kazao je Ahmadinedžad.

U poruci, očit cilj koje je bio smanjiti višemjesečnu napetost između prozapadnih političara i šijitskog Hezbolaha što ga podupire Teheran, Ahmadinedžad je istaknuo da Iran podupire snažni i ujedinjeni Libanon i u svom se govoru nije posebno osvrnuo na Hezbolah.

"Podupiremo snažni i ujedinjeni Libanon. Uvijek ćemo podupirati libanonsku vladu i narod", kazao je stojeći uz libanonskog predsjednika Michela Suleimana, maronitskog kršćanina.

Njegov je posjet zabrinuo ne samo SAD već i prozapadne političare u libanonskoj vladi koji su prosvjedovali da Ahmadinedžad postupa prema Libanonu kao prema "iranskoj bazi na Mediteranu".

Ahmadinedžad se nalazi u svom prvom službenom posjetu Libanonu. Naišao je na srdačnu dobrodošlicu tisuća šijita koji su na putu od zračne luke do predsjedničke palače njegovu kolonu vozila zasipali ružinim laticama i rižom.

(Hina) xvk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙