FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Dio saborskih klubova usprotivio se jučer Vladinu prijedlogu po kojem će vrhunski sportaši nakon 45. godine života dobivati trajnu novčanu naknadu, ocijenivši da je takvo pravo nužno ograničiti imovinskim cenzusom te dodjeljivati i za vrhunske rezultate u neolimpijskim sportovima. Vlada je izmjenama Zakona o sportu predvidjela trajnu novčanu naknadu za vrhunske sportaše, u iznosu od 2185 do 5044 kune. Pravo na takvu naknadu imali bi osvajači olimpijskih i paraolimpijskih medalja, olimpijskih medalja gluhih, kao i osvajači medalja sa svjetskih prvenstava u olimpijskim sportovima.

ZAGREB - Hrvatski sabor u sutrašnjem će nastavku zasjedanja u hitnoj proceduri razmotriti prijedlog zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu države, koji uspostavlja novi, efikasniji sustav upravljanja državnom imovinom. Zakonom se pokušavaju riješiti brojni problemi u upravljanju državnom imovinom, koja je rasuta po različitim resorima, a često se ne zna ni kolika joj je vrijednost.

ZAGREB - HRT-ovi ogranci Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Sindikata novinara Hrvatske (SNH) večeras su zakonski nedopustivom i šikanirajućom nazvali peticiju koju u znak potpore glavnom ravnatelju Goranu Radmanu prikupljaju i na njezino potpisivanje pozivaju neki zaposlenici HRT-a. "Peticija podrške glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i poziv zaposlenicima HRT-a za njezino potpisivanje, objavljeni 8. srpnja 2013. na internim web stranicama HRT-a, nedopustiv je način prikupljanja 'potpore glavnom ravnatelju', dosad nezabilježen na Prisavlju", ističu u priopćenju predsjednica HND-ova ogranka Elizabeta Gojan i predsjednica sindikalne podružnice Sanja Šegedin–Miriovsky.

ZAGVOZD - U organizaciji koordinacije općina Imotske krajine i Makarskog primorja te župana splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnje jučer je u Rastovcu sa sjeverne strane tunela Sv. Ilije održan je prosvjedni skup protiv plaćanja tunelarine za domaće stanovništvo. Za osobne automobile tunelarina iznosi 20 kuna, a za kamione 66 kuna. Na prosvjednom skupu, prema informacijama organizatora, bilo je gotovo tisuću okupljenih.

KARLOVAC - Dvojici direktora tvrtki iz Korenice i Zagreba, koji su uhićeni pod sumnjom u malverzacije pri izgradnji vodovoda na području Plitvičkih jezera, jučer je na karlovačkom Županijskom sudu određen jednomjesečni istražni zatvor. Neslužbeno se doznaje da je jedan od njih direktor koreničkog komunalnog poduzeća "Komunalac" Danko Prša (34), kojega se navodno sumnjiči da je tu tvrtku, zajedno s direktorom jedne zagrebačke građevinske tvrtke, oštetio za gotovo 600 tisuća kuna.

ZAGREB - U povodu smrti Željka Malnara, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je sinoć brzojav sućuti njegovoj obitelji. "Duboko me potresla vijest o odlasku Željka, dragog prijatelja, čovjeka izrazite osobnosti, avanturista, putopisca, novinara... Ostali smo bez osebujne i neponovljive figure javnog života bez koje njegov i naš grad, njegova i naša Pešća više nikad neće biti ista", stoji u brzojavu koji je medijima prenio Bandićev ured.

ZAGREB - Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) Dubravka Vrgoč sinoć je izabrana za "Ženu godine", na svečanosti koju je na terasi hotela Esplanade organizirao časopis "Zaposlena", pod pokroviteljstvom Vladina Ureda za ravnopravnost spolova. Vrgoč je izabrana između šest nominiranih - Sanje Opačak, vlasnice tvrtke "Paprenjak" koja proizvodi istoimeni tradicionalni hrvatski tvrdi kolač, Gordane Frgačić, autorice knjige "Zašto sam manje plaćena", Ane Grgić, šefice kuhinje u hotelu Esplanade, Marijane Puljak, voditeljice IT sektora Splitske banke, te Vanje Škorić, više pravne savjetnice u GONG-u.

ZAGREB - Sportski novinar i reporter Hrvatskog radija Ivo Škopljanac preminuo je jučer nakon kratke i teške bolesti u 63. godini života, objavila je Hrvatska radiotelevizija. Izvještavao je s Olimpijskih igara u Barceloni i Sarajevu, Mediteranskih igara u Splitu i Casablanci, brojnih Europskih i svjetskih odbojkaških prvenstava, a prenosio je i finalnu utakmicu Kupa europskih košarkaških prvaka 1990. godine između Jugoplastike i Barcelone u Zaragozi.

ZAGREB - Knjiga "Istočni epistolar - disidencija i inteligencija" poznatoga hrvatskog i europskog intelektualca Predraga Matvejevića primjer je kako su 'teška vremena' iznjedrila mogućnost da disidentstvo postane dobra literatura, rekla je na večerašnjem predstavljanju u knjižarsko-galerijskome centru VBZ-a "Fadil Hadžić”" književnica Sibila Petlevski.

CAVTAT - Izvedbom predstave "Starac i more" Ernesta Hemingwaya na Taraci Vile Banac u Cavtatu sinoć je završilo 7. izdanje Epidaurus festivala 2013. Predstavu Starac i more režirala je Ana Merlin, glumi Ivan Horvat, dok je za glazbu i zvučne efekte bio zadužen Luka Merlin. Ovogodišnji 7. Epidaurus festival koji je trajao od 1. do 9. srpnja, ponudio je svakodnevne priredbe kao što su koncerti, predavanja, izložbe i kazališne predstave na nekoliko lokacija općine Konavle.

RIJEKA - Međunarodna pijanistička majstorska radionica "Dino Ciani" sinoć je po prvi put otvorena u Rijeci, koncertom u Zajednici Talijana na kojemu su nastupili Violetta Egorova, Eduardo Hubert, Epifanio Comis i Goran Filipec. Majstorsku radionicu "Dino Ciani" pokrenulo je riječko Sveučilište u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja, a odvijat će se u sveučilišnom kampusu od 8. do 20. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙