FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

OSIJEK - Vodeni val Dunava prošao je sinoć oko 20 sati prošao Ilok i napustio Hrvatsku, ali opasnost na nekim mjestima i dalje postoji. Voditelj Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da je vodostaj Dunava kod Iloka sinoć pao za tri centimetra uz tendenciju daljnjeg pada. Đuroković je istaknuo da sve proglašene mjere i dalje ostaju na snazi, jer je još moguća ugroza nekih nasipa, posebice u Baranji gdje je visoki vodostaj već duže prisutan. U izgradnju, učvršćivanje i zečje nasipe u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji ugrađeno je ukupno 500 tisuća vreća s pijeskom, od toga u Osječko-baranjskoj županiji 350 tisuća, rekao je dodavši kako je izgrađeno ukupno 5 kilometara nasipa, privremenog i zečjeg. Đuroković je napomenuo da padaju i vodostaji rijeke Drave kod Osijeka i Dunava kod Batine. U Osijeku je vodostaj Drave u 21,30 sati bio 500, a vodostaj Dunava kod Batine 740 centimetara.

BELIŠĆE - Dinko Burić (HDSSB) dobio je jučer u ponovljenim izborima za gradonačelnika Belišća, prema prvim neslužbenim rezultatima, 40 glasova više od Dinka Huisa (HDZ), koji je nakon drugog izbornoga kruga imao jedan glas više. Po riječima predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Grada Belišća Slavka Milekića, izbori su nakon žalbe HDSSB-a Ustavnom sudu Republike Hrvatske djelomično ponovljeni na dva biračka mjesta gdje je pravo glasa imalo 1800 birača. Nakon prebrojanih glasova Burić je osvojio 40 glasova više, odnosno kada se dodaju rezultati u drugom izbornom krugu Burić je osvojio ukupno 2550 glasova, a Huis 2510. Na ponovljene izbore izišlo je 69 posto birača, rekao je Milekić. U prvom izbornom krugu Burić je osvojio 42,59 posto glasova, a Dinko Huis 31,71 posto. U drugom krugu Burić je vodio sa 67 glasova do zadnjeg biračkog mjesta, nakon čega je izgubio s četiri glasa. Nakon žalbe Županijskom izbornom povjerenstvu i prebrojavanja glasova, Povjerenstvo je utvrdilo da je Burić izgubio sa samo jednim glasom manje. Povjerenstvo je Burićevu žalbu odbacilo kao neosnovanu, a HDSSB je zatim uložio žalbu Ustavnom sudu koji je donio odluku o djelomičnom poništavanju izbora i ponavljanju na dva izborna mjesta.

VELIKI TABOR - Brazilski kratkometražni film "Ljubavni odvod" redatelja Augusta Canania dobio je Grand Prix na 11. Tabor film festivalu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma. Žiri je nagradu dodijelio brazilskom filmu uz objašnjenje da je glavni glumac vjerno prenio intenzivnu atmosferu neuobičajene ljubavne veze, posebno pohvalivši odličnu povezanost zvuka, glazbe i savršen tajming te sjajnu montažu. Najboljim igranim filmom proglašen je britanski film "Muškarci na burzi", najbolji eksperimentalni film je belgijsko-malezijska koprodukcija "Semalu", a u kategoriji animiranog filma nagrađen je britanski film "Pub". Najbolji kratkometražni film u domaćoj konkurenciji je "Balavica" Igora Mirkovića, dok je film "Mucica" Alda Tardozzija dobio posebnu pohvalu. Ovogodišnji Tabor film festival predstavio je publici 45 filmova u međunarodnoj i 29 u domaćoj konkurenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙