FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Ovogodišnji državni proračun će izdržati, izjavio je sinoć ministar financija Slavko Linić gostujući u Dnevniku Nove TV, upitan hoće li proračun izdržati ili će Vlada ići na još jedan rebalans do kraja godine. "Proračun će izdržati iz jednostavnog razloga što smo u prvom polugodištu nešto žurnije plaćali obveze. Osnovni je cilj Vlade prikupiti što više poreza i svih mogućih prihoda u proračunu. A to znači vrlo, vrlo žestoku borbu sa sivom ekonomijom i naplatu svega što može", kazao je Linić.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će zaključiti ovotjedno zasjedanje glasovanjem o raspravljenim točkama, a sama sjednica počinje raspravom o prijedlogu zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava. U sklopu usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije, Vlada predlaže da se po hitnom postupku u zakon prenesu odredbe direktiva EU iz tog područja. Tako se, uz ostalo, prenose jedinstveni uvjeti EU za davanje ovlaštenja strojovođama za upravljanje lokomotivama i vlakovima.

SPLIT - Splitska policija sinoć je i dalje blokiranom držala Washingtonovu ulicu gdje se u svom stanu zabarikadirao 60-godišnji Bogdan Perović, koji je u četvrtak oko 15,30 sati iz stana pucao po ulici gdje su se nalazili njegovi susjedi. Povod za pucnjavu navodno su bila djeca koja su smetala Peroviću koji ih je, pričaju susjedi, posljednja dva dana pred stambenom zgradom verbalno i fizički napadao. Jedan roditelj je popodne došao na vrata njegova prizemnog stana želeći s njim razgovarati, no 60-godišnjak je na njega zapucao. Ponovno je zapucao pola sata iza ponoći, kada je izašao na balkon i ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je nastavio odbijati bilo kakav kontakt s policijom.

ZAGREB - Uoči pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, sinoć je u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) otvorena velika izložba staklenih eksponata "Transparentna ljepota" koja, u organizaciji triju zagrebačkih muzeja, svjedoči tisućljetnoj pripadnosti hrvatske kulture europskom krugu. Oko 600 predmeta od stakla iz 36 hrvatskih muzeja istodobno je izloženo na tri gradske lokacije - Arheološki muzej prikazuje razdoblje od pretpovijesti do srednjega vijeka, MUO od XV. do XX. stoljeća, a u Mimari, gdje izložba kronološki završava, izloženi su stakleni predmeti s potpisom suvremenih hrvatskih umjetnika.

ZAGREB - Sinoć od 21,30 sati na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK). Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje naplatne postaje "Zagreb istok" na dionici Rugvica-Ivanić Grad, na snazi je privremena regulacija prometa pa se u oba smjera vozi jednim trakom. Pojačan je ulazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana, uz čekanja oko dva sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙