FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

ILOK/VUKOVAR - Vodostaj Dunava u Iloku u 18 sati bio je 724 centimetra, dok je vodostaj u Vukovaru bio 2 centimetra niži. "Za očekivati je da vrh vodnog vala tijekom večeri napusti Ilok i nakon toga teritorij Republike Hrvatske", rekao je iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun dodavši da sustav obrane od poplava funkcionira, a jedini problem predstavljaju podzemne vode koje ugrožavaju privatni ugostiteljski objekt u Šarengradu. Voditelj obrane od poplava za Vuku i Bobotski kanal Mario Spajić rekao je da je u Vukovaru stanje pod kontrolom te da je vodostaj do 18 sati pao za dva centimetra. "Slaba procjeđivanja kroz zečje nasipe odmah saniramo, sve službe su na oprezu i reagirat će u slučaju potrebe", rekao je Spajić. U "Hrvatskim vodama" očekuju da će se visoki vodostaji zadržati idućih sedam do deset dana, no isto tako procjenjuju da će u idućih tjedan dana Dunav opasti za jedan metar.

DUBROVNIK - Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavio je u atriju Kneževa dvora novu knjigu iz ciklusa slikovnica o znamenitim Dubrovčanima posvećenu znanstveniku, filozofu i diplomatu Stjepanu Gradiću (1613.-1683.). Knjiga je objavljena u prigodi 400. obljetnice njegova rođenja. Gradić je bio diplomatski predstavnik Dubrovačke Republike pri Svetoj Stolici, govorio je osam svjetskih jezika i zaslužan je za gradnju dubrovačke katedrale koja je ove godine obilježila 300. obljetnicu završetka. Autor teksta u knjizi je Vinicije Lupis, ilustrator Eugen Varzić, a uz njih knjigu je predstavila i Jelena Obradović Mojaš, dok je u prigodnom programu sudjelovao gitarist Maroje Brčić.

DUBROVNIK - Na Lopudu je otvoren Umjetnički paviljon "Your Black Horizon" projekt danskog umjetnika Olafura Eliassona i londonskog arhitekta Davida Adjaye. Projekt je na ovaj elafitski otok stigao posredovanjem Zaklade Thyssen-Bornemisza Art Contemporary, a prvi put je predstavljen u lipnju 2005. na Venecijanskom biennalu, gdje je dobio vrlo pozitivne međunarodne kritike. Nakana umjetničkog paviljona "Your Black Horizon" je da njegovi prostori prikažu novi model umjetničkog izražavanja u specifičnom prostoru, istaknula je Francesca von Habsburg. Umjetnički paviljon otvoren je na Lopudu do 29. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙