FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

VUKOVAR - Vodostaj Dunava u Vukovaru sinoć je u 20 sati dosegao razinu od 580 centimetara, čime su uvedene redovne mjere obrane od poplava, potvrđeno je iz vukovarskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Prema riječima voditelja Glavnog centra za obranu od poplava Zorana Đurokovića, izvanredne mjere u Vukovaru proglašavaju se na vodostaju od +630 centimetara, a na vodostaju od +680 centimetara proglašava se izvanredno stanje.

ZAGREB- Hrvatski predsjednik Ivo Josipović potvrdio je jučer kako postoje najave o dolasku srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u Zagreb na svečanost u povodu ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja, te istaknuo kako dan njihovog prvog službenog susreta nije daleko. "Ojačala je suradnja na traženju sudbine nestalih, ali i na drugim područjima se stvari poboljšavaju pa se takav trenutak bliži", ustvrdio je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu".

ZAGREB - Hrvatski ustavnopravni stručnjaci jučer su ocijenili da će inicijativa za dopunu Ustava odredbom da je brak zajednica žene i muškarca uzrokovati značajne prijepore i različita ustavna tumačenja oko postupanja i obveza državnih tijela u pogledu moguće odluke građana na referendumu, te moguće dovesti zemlju do ustavno-političke krize bez presedana. "Ta različita ustavna mišljenja mogu posljedično dovesti našu zemlju do ustavno-političke krize bez presedana. Upravo iz tog razloga želimo ukazati na određena temeljna načela hrvatskog Ustava", navode u otvorenom pismu.

SLAVONSKI BROD - Olujno nevrijeme praćeno tučom i jakom kišom jučer poslijepodne je zahvatilo zapadni dio Brodsko-posavske županije, pri čemu su oštećene krovovi kuća, a štetu su doživjeli i voćnjaci te povrtlarske kulture. Od načelnika Općine Cernik Nikole Jugovića doznaje se da je u brdskim mjestima Opatovcu i Banićevcu pijavica oštetila 30-ak krovova kuća i gospodarskih zgrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙