FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - Pirotehničari su izborili novi Kolektivni ugovor (KU) i štrajk se prekida, potvrdio je večeras pirotehničar Minja Saracco, nakon što je i Vlada na svojem Twitter profilu objavila da su pirotehničari i HUP-ova Udruga humanitarnog razminiranja na današnjem sastanku potpisali Kolektivni ugovor, čime je završen dvotjedni štrajk pirotehničara. Potpisujući se kao "Minja Saracco, pirotehničar koji više nije u štrajku!" taj je pirotehničar u e-mail poruci medije izvijestio kako je dogovoren prijelazni KU do kraja godine, po kojem bi pirotenhičari bili plaćeni 13.000 kuna bruto za puni radni mjesec te 4000 kuna bruto minimalne plaće za one mjesece kada ne rade.

ZAGREB - Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo je danas postupak za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nedavno zaključilo da je Radman u imovinskoj kartici bio dužan navesti svu svoju imovinu, uključujući i hotel u Sloveniji, što je on propustio učiniti. S tri glasa 'za' i jednim suzdržanim Nadzorni je odbor na hitnoj i otvorenoj sjednici odlučio pokrenuti postupak za razrješenje Radmana, koji je ranije rekao da se neće sam povući s čela HRT-a.

ZAGREB - Za upis u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. posredstvom e-upisa prijavilo se ukupno 45.672 učenika, od čega se u prvome upisnome roku njih više od 90 posto upisalo u školu koja im je bila prvi ili drugi izbor, pokazuju rezultati e-upisa u prvi razred srednje škole predstavljeni danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) "To znači da se oko 90 posto učenika upisalo u svoj prvi ili drugi izbor, što smatram sjajnim rezultatom", kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na današnjem se poslijepodnevnom sastanku s predstavnicima prodavača na gradskim tržnicama i u ribarnicama te tvrtke Tržnice-Hippos, koja je koncesionar tržnica, i predstavnicima Hrvatske udruge sindikata (HUS) dogovorio kako je nužno žurno poboljšati uvjete rada prodavača na splitskim tržnicama i u ribarnicama.

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas, komentirajući najavu davanja autocesta u koncesiju, kako to nema alternative jer državni proračun ne može izdržati financijski teret od sedam milijarda kuna koje treba vratiti 2014. godine. "Davanjem autocesta u koncesiju Hrvatska bi mogla dobiti 3,2 milijarde eura, što je kao da odjednom dobijemo dodatnih 500 kilometara autocesta", istaknuo je Kajin.

METKOVIĆ - Predsjednik Gradskog vijeća Metkovića Marin Veraja najavio je danas kako će, zbog teškog stanja gradskoga proračuna, na sutrašnjoj sjednici Vijeća predložiti ukidanje naknada svim vijećnicima te smanjenje plaća za 30 posto gradonačelniku i svim pročelnicima. Veraja i zamjenici gradonačelnika Katarina Ujdur i Nikola Grmoja su na konferenciji za novinare upozorili na vrlo teško stanje u proračunu Metkovića, čiji dug premašuje 12 milijuna kuna, u što nisu uračunata dugovanja prema sto i jednom dobavljaču.

ZAGREB - U sprječavanju govora mržnje na sportskim terenima najvažnija je pravovremena i brza kazna, istaknuto je danas na okruglom stolu "Prevencija i suzbijanje govora mržnje na sportskim natjecanjima" održanom u okviru projekta pod nazivom "Podrška borbi protiv zločina iz mržnje". Projekt provodi vladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina provodi uz financijsku potporu British Councila u svrhu okupljanja stručnjaka s tog područja i otvaranja novih mogućnosti djelovanja na pojavu govora mržnje na sportskim natjecanjima.

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanski Županijski zavod za javno zdravstvo ne ispituje kakvoću vode u rijeci Neretvi jer nema označenih kupališta, objavio je taj zavod pošto je sarajevski "Dnevni avaz" objavio da je Neretva u južnom dijelu toka onečišćena bakterijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.

ZAGREB - Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) prosvjedovalo je danas protiv presude Visokog trgovačkog suda po kojoj HRT ima isključivo pravo koristiti novinarske radove svojih novinara, prigovorivši Sudu da je zanemario činjenicu da su nakladnici, među njima i HTV, zaključili ugovore o pravu korištenja novinarskih autorskih djela.

PULA - Od teških tjelesnih ozljeda zadobivenih prilikom pada u 30-metarski ponor tvrđave Punta Christo u Štinjanu nedaleko Pule u pulskoj Općoj bolnici umro je 24- godišnji austrijski državljanin, izvijestila je popodne istarska policija ne navodeći podatke o stradalom mladiću. Policija je jučer oko 11,15 sati zaprimila dojavu da je kod tvrđave Punta Christo pronađen muškarac u besvjesnom stanju. Muškarac je prebačen u pulsku Opću bolnicu s teškim ozljedama gdje je danas oko 2,30 sati preminuo.

PULA - "Sigurna turistička sezona" naziv je projekta Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) koji je danas predstavljen u Puli i u sklopu kojeg će i ove godine u Istarskoj županiji boraviti strani policajci koji će se ovog ljeta s hrvatskim kolegama brinuti o sigurnosti turista u Istri. Podsjetivši kako MUP od 2006. provodi taj projekt, načelnik istarske policije Dragutin Cestar rekao je kako tu akciju i njezinu kvalitetu iz godine u godinu prepoznaje sve više zemalja i institucija.

SPLIT - Izaslanstvo sinjskog Viteškog alkarskog društva na današnjem je sastanku u Splitu izvjestilo župana splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnju da je sve spremno za 298. Sinjsku alku koja će se održati 4. kolovoza, naglasivši kako su već počele pripreme i za jubilarnu 300. Alku koja će se održati 2015. godine.

DUBROVNIK - Izložba o teologu i znanstveniku Stjepanu Gradiću, središnji ovogodišnji projekt Dubrovačkih muzeja, otvara se sutra navečer u Kneževu dvoru, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Nakon iznimno uspješnih centralnih godišnjih projekata posvećenih Ruđeru Boškoviću u povodu 300. obljetnice njegova rođenja, te dubrovačkom zaštitniku Svetom Vlahu, u povodu 140. obljetnice štovanja kulta Sv. Vlaha u Dubrovniku, središnji ovogodišnji projekt posvećen je "ocu domovine" Stjepanu Gradiću čime se obilježava 400. obljetnica njegova rođenja.

ZAGREB - Festival plesa i neverbalnog kazališta, koji u istarskom gradiću Svetvinčentu tradicionalno okuplja plesne stručnjake i ljubitelje plesne umjetnosti, u svom će 14. izdanju od 19. do 22. srpnja biti domaćin plesačima, koreografima i umjetnicima iz devet zemalja, najavio je danas organizatori Zagrebački plesni ansambl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙