FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

OSIJEK - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je jučer u Osijeku kako se mjere obrane od poplave poduzimaju prema predviđenim planovima i za sada nema nikakvih posebnih problema. Nakon sjednice županijskoga Stožera zaštite i spašavanja Šišljagić je kazao kako su sve službe stavljene u stanje pune pripravnosti, djelatnici Hrvatskih voda i policije redovito nadziru sve nasipe, na kojima nisu zamijećeni nikavi problemi, vezano za njihovu izdržljivost. Izvijestio je kako će na raspolaganju ukupno biti 350 tisuća vreća s pijeskom, koje će se isporučivati prema procjenama općinskih načelnika na ugroženom području i Hrvatskih voda. Dodao je kako je, bude li potrebno, sve pripremljeno i za evakuaciju stanovništva, uključujući i objekte za smještaj, a u slučaju potrebe, osiguran je i dovoz pitke vode pa i prehrana za stanovništvo na potencijalno ugroženim područjima. Mislimo da do toga neće doći, ali moramo misliti na sve, s obzirom na vijesti iz susjednih zemalja, poručio je Šišljagić.

ZAGREB - Hrvatska eurozastupnica i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić postala je članica političke grupacije Europskih konzervativaca i reformista (ECR) u Europskom parlamentu koja ima 55 članova iz 10 zemalja članica. Ruža Tomašić će od 1. srpnja biti 56. članica ECR-a i predsjednica hrvatske delegacije u toj političkoj grupaciji, priopćio je sinoć HSP AS. ECR grupa osnovana je 2009. te po brojnosti čini petu snagu u Europskom parlamentu (nakon Europske pučke stranke, Saveza socijalista i demokrata, Europske liberalne, demokratske i reformističke stranke i Zelenih). Ruža Tomašić postala je punopravni član Odbora za zapošljavanje i socijalnu politiku, a ta politička grupa ulaže intenzivne napore da postane i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj te članica Delegacije za Kanadu, napominje se u priopćenju.

LOKVE/RIJEKA - Referendum u općini Lokve u Gorskom kotaru, na kojem su se jučer mještani izjašnjavali o tome jesu li za gradnju ili protiv nje akumulacijskog jezera Križ potok, nije uspio jer je izašlo samo 37,8 posto mještana s popisa birača, doznaje se od referendumskog povjerenstva. Na referendum je izašlo 345 od 914 birača. Akumulacijsko jezero za potrebu opskrbe vodom Gorskog kotara planiraju graditi na području te općine Hrvatske vode. Odluku o provedbi referenduma donijelo je Općinsko vijeće nakon što je dio mještana snažno izražavao negodovanje provedbom projekta na dosadašnji način, koji, po tvrdnjama općinske uprave i nezadovoljnih građana, ne donosi koristi Lokvama.

ZAGREB - Kod Rogoznice, gdje je u subotu potonula motorna jahta, očišćeno je more od izlivenog motornog goriva, izvijestilo je sinoć Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru pokrenula je akciju sanacije onečišćenja mora zbog izlijevanja pogonskoga goriva iz potonule motorne jahte "Barquim" te je na mjesto onečišćenja odmah poslano specijalizirano eko-plovilo, navodi se u priopćenju. Na mjestu potonuća motorne jahte pronađena su dva spremnika goriva. Motorna jahta "Barguim" potonula je nakon izbijanja požara u blizini rta Ploča, južno od Rogoznice, a sva petorica njemačkih državljana koji su bili na jahti spašeni su i prevezeni na kopno. istražuju se uzroci te pomorske nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙