FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer: Vlada je pokušala oduzeti dostojanstvo Vesni Bosanac

VUKOVAR, 1. srpnja 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara smatra da je hrvatska Vlada pokušala oduzeti dostojanstvo i poštovanje Vesni Bosanac kada ju je smijenila s dužnosti ravnateljice vukovarske Opće županijske bolnice.

"Pokušaj oduzimanja dostojanstva i poštovanja nekome kao što je Vesna Bosanac vrijeđa svakoga tko drži do najvećih ljudskih i profesionalnih vrijednosti pa i sve nas branitelje i stradalnike čija će počasna građanka ostati u našim srcima dokle god kucaju. Zato budite uvjereni, kao što nije nikad pa ni pred Vukovarskim krvnikom majorom Šljivančaninom, Vesna Bosanac neće sagnuti glavu i šutjeti ni pred vašom nepravdom, nepoštenjem i politikantstvom", stoji u današnjem priopćenju Stožera.

Navodi se kako je Vesna Bosanac razriješena "bez ikakvog relevantnog razloga i smijenjena uz trivijalno obrazloženje sanacije nečega što nikada nije bilo tržišna kategorija". Za građane Vukovara, ističe se, Vesna Bosanac bila je i ostala heroina, vrhunska liječnica i humanitarka.

"Ali ne, nije to vama važno. Vama je važno da pokažete braniteljima, jer Vesna je jedna od nas, da i one najbolje od nas možete i želite slomiti i to na perfidan i sulud način, ne dozvolivši ni njezin dostojanstveni odlazak koji je najavila za koji mjesec", dodaje se.

Također se navodi kako u Stožeru smatraju da iza smjene Vesne Bosanac "stoje premijer Zoran Milanović, ministri zdravstva i branitelja Ranko Ostojić i Predrag Matić te vukovarski gradonačelnik Željko Sabo".

"Držimo da iz svega stojite vi koji ste kao "međusobni 'konzultanti' odlučili izbrisati jedno od zadnjih nasljeđa koje ne počinje od vas gospodo i vaših 'božanskih ruku'. Zato ste odlučili da heroinu i moralnu vertikalu ratnoga i poslijeratnoga Vukovara maknuti od populacije stradalnika i branitelja kojima je ona sa osobljem i bolnicom na čijem je čelu predstavljala jedno od zadnjih utočišta i u ratu i u miru nakon povratka", ističe u priopćenju Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara.

Vlada je smijenila Vesnu Bosanac zbog gubitaka bolnice te imenovala sanacijsko vijeće i sanacijskog upravitelja Davora Arežinu. Odluku da vlada preuzme sanaciju vukovarske i vinkovačke bolnice u siječnju su donijeli vijećnici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙