FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić: inspekcijski nadzor u Umagu; Flego traži smjenu ravnateljice Hitne pomoći

ZAGREB, 24. lipnja 2013. (Hina) - Ministar zdravlja Rajko Ostojić zbog slučaja smrti pacijentice u Umagu pred vratima Hitne pomoći poslao je stručni i inspekcijski nadzor, a istarski župan Valter Flego najavio je da će još tijekom današnjeg dana zatražiti smjenu ravnateljice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije Ksenije Družetić-Božić.

Ministar Ostojić u izjavi za Hrvatski radio (HR) ocijenio je zanimljivim da se takav slučaj po drugi put događa u istome gradu i županiji. Nakon nadzora, rekao je, dat će svoje mišljenje ocijelom slučaju.

"Prije dvije godine desio se sličan slučaj i zanimljivo je da u cijeloj Hrvatskoj se to dešava na istom mjestu i istoj županiji. Dakle, nigdje drugdje diljem Hrvatske nisu zabilježeni slični slučajevi i zbog toga smo poslali i stručni i inspekcijski nadzor. Dat ću svoje mišljenje čim dobijemo i jedan i drugi nadzor", rekao je Ostojić za HR.

Istarski župan Valter Flego najavio je pak da će zatražiti smjenu ravnateljice Družetić-Božić. "Kao župan od ravnateljice ću tražiti stavljanje mandata na raspolaganje i to još tijekom današnjeg dana kako bismo mogli imenovati novog vršitelja dužnosti. Istarska županija tražit će izmjene propisa koje će omogućiti da gradovi odnosno jedinice lokalne uprave samostalno mogu organizirati i unaprijediti sustav hitne medicinske pomoći", rekao je Flego za HR.

Zavod za hitnu medicinu Istarske županije je povodom smrti 74-godišnjakinje pred zatvorenim vratima te ustanove danas priopćio da je hitna pomoć u Umagu poštivala sve protokole.

"Stručno vijeće ocijenilo je da je hitna pomoć u Umagu poštovala sve protokole, a postupci djelatnika bili su u skladu s pravilima struke", priopćio je Zavod.

Margarita Klaj iz sela Jeci, u blizini Petrovije, umrla je 21. lipnja pred zaključanim vratima hitne pomoći u Umagu, a ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije Ksenija Družetić-Božić rekla je da su vrata bila zatvorena zato što su obje ekipe hitne pomoći bile na intervencijama na terenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙