FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ŠIBENIK/ZAGREB - Šibensko-kninski policajac ubijen je jučer tijekom intervencije u Kijevu, doznaje se od policije. Šibensko-kninska policija kratko je izvijestila da je jedan građanin oko 20 sati ozlijedio dvojicu policajaca, koji su došli na intervenciju u Kijevo, nakon čega je jedan od njih podlegao ozljedama. Po pisanju medija, policajca je nožem ozlijedio nasilnik u čiji je stan s kolegom došao intervenirati zbog obiteljskog nasilja. Drugi policajac navodno je zapucao i ranio nasilnika koji je potom uhićen. Okolnosti događaja još se utvrđuju. Više detalja očekuje se ujutro.

ZAGREB - Veleposlanik Republike Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević izrazio je sinoć zadovoljstvo pristupanjem Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja, kazavši kako je Hrvatska to zaslužila, a očekuje da će svojim iskustvima pomoći Srbiji na njenom putu prema EU. "Jako smo zadovoljni da Hrvatska ulazi u Europsku uniju. Ostvarila je sve demokratske standarde, zatvorila sva poglavlja i zaslužila ulazak. Ulazak Hrvatske u EU nije poklon nego zasluga, zarađeno je", izjavio je Vukićević za Hinu, na predstavljanju zbornika "Hrvatsko-srpski odnosi – rješavanje otvorenih pitanja".

NOVSKA - Svetom misom za poginule branitelje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem te predstavljanjem knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991." večeras je u Novskoj obilježen Dan hrvatskih branitelja Novske, no taj svečani događaj narušila je svađa između gradonačelnika Vlade Klasana i predstavnika novljanske HVIDR-e.

ZAGREB - Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) usprotivila se danas Vladinoj odluci o smjeni Vesne Bosanac s dužnosti ravnateljice vukovarske Opće bolnice, ističući kako gubici bolnice ne bi smjeli biti razlog smjene, već bi za takvo stanje, tvrde, trebali odgovarati oni koji određuju niska ograničenja u trošenju bolničkog novca. "Dižemo svoj glas protiv smjene s mjesta ravnateljice OŽB Vukovar dr. Vesne Bosanac jer ste Vi, za nas u UHP-u, simbol otpora u Domovinskom ratu, humanosti i svekolike i nesebične pomoći koju ste cijeli svoj život darivali svojim pacijentima", poručuje u priopćenju doktorici Bosanac predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

KOPRIVNICA - Retrospektivna izložba naivnog slikara Mije Kovačića sinoć je, u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, svečano otvorena u Galeriji grada Koprivnice, u povodu 60. obljetnice rada tog velikana naivne umjetnosti te u sklopu 19. po redu manifestacije Podravski motivi. Pogledavši izložbu predsjednik Josipović je novinarima rekao kako se radi o vrhunskom majstoru te da je beskrajno uživao gledajući njegove radove

ZAGREB - Američki psihološki triler "Stoker" proslavljenog korejskog redatelja Park Chan-wooka otvorio je večeras Treći Fantastic Zagreb Film Festival, koji će se do 6. srpnja održavati na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Branimir centru i kinu Europa. U devet festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove moći će pogledati 40-ak najnovijih filmova iz europske, azijske i američke kinematografije, kultne klasike i filmove nordijskih zemalja.

ZAGREB - Niz muzeja i galerijskih prostora u Hrvatskoj omogućit će 1. srpnja besplatno razgledanje izložbenih programa kao prilog proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju. "Prvi dan u EU provedite u Tehničkom muzeju!" poziv je posjetiteljima da 1. srpnja besplatno, uz redovita vodstva, razgledaju u tom zagrebačkom muzeju Rudnik, Kabinet Nikole Tesle i Planetarij. Ministarstvo kulture sinoć je priopćilo da će besplatan ulaz posjetiteljima omogućiti 19 državnih muzeja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙