FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja protiv smjene Vesne Bosanac

VUKOVAR, 30. lipnja 2013. (Hina) - Članovi podružnice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja za Vukovarsko- srijemsku županiju u priopćenju u povodu odluke o smjeni Vesne Bosanac s dužnosti ravnateljice vukovarske bolnice izražavaju duboku razočaranost, "ne samo odlukom nego i načinom smjene."

"Dok su mnogi šutke spuštali i okretali glavu nad krvarenjem Domovine, Vesna Bosanac je uz dr. Juraja Njavru, te vrhunski medicinski tim ljudi hrabro i ustrajno nadljudskim naporima branila ranjenike, civile, branitelje, ali i agresore. Ta, krhka žena ustrajno je i ponosno stala pred Šljivančanina, pred generale agresorske vojske ispred cijele Hrvatske i svijeta nije dala na ranjenike, na osoblje, na civile koji su pronašli utočište u već rasklimanim zidinama, većinom srušene ratne bolnice, stoji u priopćenju vukovarsko-srijemske podružnice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja .

Navode i kako je Bosanac "postala simbol otpora, poput vodotornja Grada Vukovara, simbol zagovaranja tolerancije i mira".

Kako se ističe u priopćenju, dr. Vesna Bosanac se u miru među prvima vratila u Vukovar, a sa svojim vrhunskim timom od temelja je obnovila, opremila, modernizirala vukovarsku bolnicu, koju, kako ocjenjuju, vodi besprijekorno dobro te kroz nju omogućava pružanje medicinske skrbi Vukovarcima i stanovnicma okolnih gradova i mjesta.

Kriza koja je zahvatila zdravstvo i cijelu državu utjecala je i na vukovarsku bolnicu, kao i mnoge druge bolnice u Hrvatskoj, no nalazimo da je okrutno optužiti i smijeniti osobu koja je sve svoje napore uložila u izgradnju i pokretanje rada srušene bolnice, koja je oduvijek radila za dobrobit i obnovu tog medicinskog centra Vukovara i u tome kroz krizu, velike potrebe i slabe financije ipak uspijevala ići naprijed, stoji među ostalim u priopćenju Udruge.

Do smjene Vesne Bosanac je došlo odlukom Vlade koja je zbog gubitaka bolnice imenovala sanacijsko vijeće i sanacijskog upravitelja Davora Arežinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙