FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga pacijenata protiv smjene Vesne Bosanac

ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) usprotivila se danas Vladinoj odluci o smjeni Vesne Bosanac s dužnosti ravnateljice vukovarske Opće bolnice, ističući kako gubici bolnice ne bi smjeli biti razlog smjene, već bi za takvo stanje, tvrde, trebali odgovarati oni koji određuju niska ograničenja u trošenju bolničkog novca.

"Dižemo svoj glas protiv smjene s mjesta ravnateljice OŽB Vukovar dr. Vesne Bosanac jer ste Vi, za nas u UHP-u, simbol otpora u Domovinskom ratu, humanosti i svekolike i nesebične pomoći koju ste cijeli svoj život darivali svojim pacijentima", poručuje u priopćenju doktorici Bosanac predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Ističe kako su u UHP-u imali čast i sreću upoznati doktoricu Bosanac te joj dodijeliti zahvalnicu za sve dobro što je učinila na dobrobit pacijenata, kako u Domovinskom ratu tako i poslije, u obnovi od agresora porušenog Vukovara.

"Ne znamo zbog kojih razloga Vas zdravstvena vlast smjenjuje, ali ako su to gubici bolnice zbog malih limita to po nama ne bi smio biti razlog za Vašu smjenu. Za takvo stanje trebao bi odgovarati netko drugi, netko tko određuje te niske limite s kojim bolnice, ako liječe svoje bolesnike, ne mogu pozitivno poslovati", stoji u priopćenju.

Nositelje zdravstvene vlasti iz UHP-a pozivaju da još jednom promisle o smjeni i povuku tu odluku te pomognu u sanaciji vukovarske bolnice.

"Za nas u UHP-a OŽB Vukovar i Vi dr. Bosanac ste jedan svjetionik koji se ne bi trebao, a ni smio nasilno gasiti. Još jednom od srca Vam hvala za sva dobra djela koje ste činili", zaključuje Drlje u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙