FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme

ZAGREB, 9. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Snijeg otežava vožnju kroz Gorski kotar i Liku, a zbog mećave otežano se vozi državnim cestama Kapela-Žuta Lokva-Senj i Gospić-Karlobag. Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na toj su dionici zbog snijega nošena burom proglašeni i zimski uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a vozila kojima je promet dopušten moraju imati zimsku opremu). Zbog olujnih udara bure na dionici autoceste A 1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina je ograničena na 40 km/h. Na autocesti A 1 razmočenog ili ugaženog snijega mjestimice ima na dionici od Bosiljeva do Gospića, a na autocesti A 6 između Bosiljeva i Kikovice. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru na području Vrbovskog, Delnica i Čabra, te na nekim cestama u Lici.

ZAGREB - Umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje na Jadranu kiša, osobito na krajnjem jugu, podno Velebita prijepodne malo snijega nošenog jakom burom, a u unutrašnjosti povremeno slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare još podno Velebita i olujna bura koja će slabjeti i prema otvorenome moru srednjeg i južnog dijela okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 5 do 9 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙