FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Križ. Autocesta je otvorena za sva vozila, kao i autoceste A1, A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan i A6 Rijeka-Zagreb. Kolona teretnih vozila koja se kreće prema graničnom prijelazu Bregani duga je oko osam kilometara. Zbog snijega otežano se mjestimice vozi u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica pa su obavezni lanci za sva vozila na području Plitvica i Korenice. Zimski uvjeti su i na većini državnih te županijskih cesta u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju te na cestama u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je ulazak iz BiH na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo. Zbog gužve u teretnom prometu na graničnom prijelazu Macelj prometna policija isključuje kamione na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Sveti Križ Začretje. U prekidu su katamaranske linije na splitskom području. Trajekti i ostali katamarani plove prema redu.

ZAGREB - Umjereno do pretežno oblačno. U zapadnim i sjeverozapadnim krajevima još je povremeno moguć snijeg, uglavnom slab, a u Slavoniji i na Jadranu kiša, obilnija uz grmljavinu na južnom Jadranu. Vjetar slab, na Jadranu umjeren i jak jugozapadni, poslijepodne će slabiti, zatim i okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 2, u Slavoniji od 2 do 6, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 14 stupnjeva Celzijevih na srednjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙