FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog vjetra na dionici Jadranske magistrale D8 od Bakra do Senja zabrana je prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, a na cijeloj dionici ima razgaženog snijega na kolniku. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A7 granični prijelaz Rupa-čvor Diračje te na pojedinim dionicama u Istri, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra. Obavezna je zimska oprema na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Rijeci i na području općine Klana, zaleđu općine Matulja, Opatije, Lovranske Drage, Novog Vinodolskog i otoka Krka, u Lici, u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta prekinut je promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Razvor, Pasjak, Rupa, Jurovski Brod i Brod na Kupi na ulasku. Teretna se vozila isključuju se iz prometa i na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Macelja kod Svetog Križa Začretje. Zbog pojačanog izlaza teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana, kolona je i duž autoceste A3 od čvora Sveta Nedelja u smjeru Bregane. U prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Hvar-Korčula i na riječkom području prema Novalji i Rabu.

ZAGREB - Oblačno, a kraća sunčana razdoblja moguća su na Jadranu i u Slavoniji. U Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnom području povremeno snijeg, a novi snježni pokrivač očekuje se samo u gorju. U Slavoniji i Baranji će padati slaba kiša, koja se ponegdje može smrzavati na tlu, a na Jadranu kiša mjestimice uz grmljavinu. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena do jaka, u noći na sjevernom dijelu na udare i olujna bura, a na srednjem Jadranu prijepodne umjereno jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u kopnenom području uglavnom između -1 i 5, a na Jadranu od 5 na sjevernom do 12 Celzijevih stupnjeva na srednjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙