FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 14. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar D3 uz obaveznu zimsku opremu. Otežano se vozi dionicom autoceste A1 od čvora Ogulin prema Brinju zbog prometne nesreće na 91. km u smjeru Splita. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je na svim autocestama, državnim i županijskim cestama u većem dijelu unutrašnjosti, u smjeru Dalmacije, Istre i Slavonije. Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti proglašeni na većini autocesta, državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 i državnu cestu D1. U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Zimski uvjeti su proglašeni na dionicama autocesta (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema): A1 Zagreb/Lučko-Karlovac-tunel Mala Kapela i Gospić-Otočac, A2 Zagreb-Macelj (duž cijele autoceste), A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Kutina, A4 Zagreb-Goričan od Ivanje Reke do Goričana, A7 GP Rupa-čvor Diračje te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1 te B6 Kikovica-Rijeka/čvor Diračje. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za teretna vozila preko graničnih prijelaza: Bregana, Rupa i Pasjak na izlasku iz zemlje. U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području, te trajektna linija Drvenik-Sućuraj.

ZAGREB - U kopnenom području oblačno, u sjeverozapadnim i gorskim predjelima povremeno sa snijegom. U Slavoniji i južnoj Lici uglavnom kiša. Sredinom dana i poslijepodne snijeg će i ponegdje u središnjim krajevima prijeći u kišu, koja se može smrzavati na tlu. Na Jadranu promjenljivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje obilnijom i praćenom grmljavinom. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu većinom umjereno i jako jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu još mjestimice jaka bura. Temperatura zraka na zapadu unutrašnjosti od -2 do 2, na sjevernom Jadranu, južnoj Lici i istočnoj Slavoniji od 6 do 10, a u Dalmaciji od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙