FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.20 sati

ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

MADRID - Bivši prvi tenisač svijeta Španjolac Juan Carlos Ferrero (32) potvrdio je kako će skorašnji turnir u Valenciji biti njegov posljednji u profesionalnoj karijeri. "Ove sezone imao sam brojnih problema s ozljedama, a primjetio samo kako više nisam toliko ambiciozan na terenu kao kada sam počinjao karijeru. Vrijeme je za oproštaj, a Valencija je idealno mjesto za rastanak," poručio je Ferrero koji je tijekom karijere osvojio 16 turnira, a najveći uspjeh ostvario je pobjedom na Roland Garrosu prije devet godina. Posljednja dva mjeseca nije nastupao zbog ozljede. Turnir u Valenciji održat će se od 20. do 27. listopada, a Ferrero je na njemu već jednom slavio 2003. godine. "Radujem se novim projektima u životu. Ostat ću vezan uz tenis, uz moju akademiju i fonadaciju, a pomagat ću i na turniru u Valenciji," dodao je Ferrero otkrivši kako njegov najsretniji teniski trenutak nije vezan uz Roland Garrosa već uz Davis Cup. "Španjolska pobjeda u Davis Cupu 2000. godine bio je vrhunac moje karijere. Cijela zemlja je slavila našu pobjedu," poručio je Ferrero koji je u Davis Cupu slavio i četiri godine kasnije.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) podijelila je klubovima koji su imali svoje predstavnike u kvalifikacijama, te na završnici Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini 100 milijuna eura odštete. Među 575 klubova koji su dobili kompenzaciju je i sedam hrvatskih klubova - Dinamo, Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Šibenik, Inter i Istra 1961. Najviše novca su dobili 'modri' - 344.020 eura, Hajduku je pripalo 74.074 eura, Rijeka će dobiti 16.77, Šibenik i Istra 1961 po 12.579, Lokomotiva 8.386, a Inter 4.193 eura. Od svih klubova s liste najviše je dobio Bayern - 3.1 milijuna eura. Zatim slijede Real Madrid (2,9), Barcelona (2,2), Manchester City (2,06) i Juventus (2,02). Ove isplate rezultat su dogovora koji je u ožujku ove godine postignut između Uefe i Europske asocijacije klubova (ECA), a vrijedio do 2018. godine kada će se pregovarati o novom ugovoru. Uefa je 100 milijuna podijelila tako da je 40 posto novaca otišlo klubovima koi su imali svoje predstavnike u kvalifikacijama, a preostalih 60 posto klubovima koji su imali predstavnike na završnom turniru. Prije četiri godine nakon EP-a u Austriji i Švicarskoj Uefa je odvojila 55 milijun eura za 180 klubova. Za iduće EP 2016. godine Uefa namjerava odvojiti 150 milijuna eura.

MADRID - Najbolji igrač španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo poručio je kako ne razmišlja o novom ugovoru već je maksimalno koncentriran na igre u klubu. Portugalac je nedavno skrenuo pažnju javnosti nakon što je izjavio da, usprkos sjajnom ugovoru, nije sretan u Madridu i da čelnici kluba znaju o čemu se radi. Španjolski mediji su odmah počeli nagađati kako se radi o umoru zbog napornih priprema nakon EP-a, ali i to što mu je izmaknula Uefina nagrada za igrača godine. Spominje se i kako je nezadovoljan primanjima koje ima na Santiago Bernabeu. "Nisam zabrinut za ugovor. Koncentriran sam na utakmice i želim osvojiti sve moguće trofeje," poručio je Ronaldo koji je u dresu 'Kraljevskog kluba' u 149 nastupa zabio 150 golova. Njegov ugovor s aktualnim španjolskim prvakom traje do lipnja 2015. U njegovu obranu stao je bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta uz objašnjenje kako je Portuglac 'često meta nerazumnih kritika i da se nalazi pod pritiskom javnosti.' "Svi mu skaču po glavi. Moramo razumijeti da je on pod velikim pritiskom. Ne zaboravite da je i on samo čovjek, na koga utječu stvari koje se događaju izvan terena", rekao je Laporta, te dodao "Ronaldo je rekao nešto, a nije razmislio kakav bi to odjek moglo imati. Važno je da je bio iskren i rekao je kako se osjeća. On je veliki profesionalac. Nije lako pričati kada vas svi drže na oku. Na klubu je da ga ponovo učini sretnim".

RIM - Bivši talijanski nogometni reprezentativac Gianluca Zambrotta (35) razmišlja o nastavku karijere u brazilskom Flamengu. Zambrotti je u lipnju istekao ugovor s Milanom i od tada je u potrazi za novim klubom. "Volio bi se ponovo okušati u inozemstvu. Jedna od opcija je i Južna Amerika, bilo bi lijepo preseliti se u Rio de Janeiro. Bilo bi to sjajno iskustvo za moju obitelj i mene," poručio je bivši igrač Coma, Barija, Juventusa, Barcelone i Milana. "Mislim da mogu odigrati još jednu kvalitetnu i uspješnu sezonu," dodao je Zambrotta koji je u dresu talijanske vrste sakupio 98 nastupa i zabio dva gola.

BUENOS AIRES - Osmi tenisač svijeta Juan Martin Del Potro nastupit će za reprezentaciju Argentine u polufinalu Davis Cupa protiv Češke usprkos ozlijedi šake. Del Potro je u ponedjeljak izazvao burnu reakciju argentinske javnosti kada je najavio pauzu zbog ozljede, no 24 sata kasnije promijenio je mišljenje. "Trenutačno mi je potreban odmor, kao što mi je savjetovao liječnik, ali ću to ostaviti za kasnije. Nevjerojatan je osjećaj biti ovdje i igrati za Argentinu. Igrat ću zbog navijača" kazao je Del Potro. Osim njega za Argentinu će igrati i Juan Monaco, Carlos Berlocq i Eduard Schwank. Ogled Argentine i Češke počinje u petak u Buenos Airesu, a u drugom polufinalnom paru u Gijonu se sastaju Španjolska i SAD. Argentina je do sada četiri puta igrala u finalu Davis Cupa (1981, 2006, 2008, 2011), ali nikada nije osvojila trofej.

LONDON - Najstariji svjetski nogometni savez, engleski FA objavio je u srijedu kako će povodom 150. obljetnice postojanja sljedeće godine Engleska na Wembleyu odigrati dvije prijateljske utakmice i to protiv Brazila 6. veljače, te protiv Irske 29. svibnja. Iz FA-a su objavili kako će Engleska i Brazil sljedeće godine odigrati još jednu prijateljsku utakmicu i to u lipnju u Brazilu koji će biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva koje će se održati 2014. godine. Dvoboj Engleske i Irske na Wembleyu bit će prva prijateljska utakmica tih reprezentacija nakon 1995. kada je susret u Dublinu prekinut zbog izgreda engleskih navijača.

BARCELONA - Najbolji nogometaš prošle sezone po izboru UEFA-e, veznjak Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Andres Iniesta zbog istegnuća mišića koje je zadobio tijekom reprezentativne akcije morat će pauzirati između 10 i 15 dana. Iniesta će tako sigurno propustiti subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Getafea, te utakmicu 1. kola skupine G Lige prvaka protiv moskovskog Spartaka u srijedu, dok je upitan njegov nastup protiv Granade sljedećeg vikenda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙