FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati.

CINCINNATI - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju, dok je Ivan Dodig ispao u prvom kolu. Čilić je u susretu 1. kola nadigrao Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 6-3, 4-6, 6-4 nakon sat i 56 minuta igre. Naš je tenisač usprkos većem broju pogrešaka u odnosu na dobre poteze ipak i u drugom međusobnom susretu svladao Stahovskog. U 2. kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca Jessea Levinea. Ivan Dodig zaustavljen je u prvom kolu od srpskog tenisača Viktora Troickog sa 4-6, 5-7. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a oba puta je slavio Troicki. Prošle godine Dodig je osvojio ATP turnir u Zagrebu te igrao finale Hertogenboscha, i došao je do 32. mjesta na ATP listi. No, ove sezone dobio je samo 11 mečeva na 18 turnira ATP Toura i, osim četvrtfinala Zagreba i Queen's Cluba, sve ostalo je bilo razočaranje, pa je sada na 116. mjestu ATP liste.

ATP Cincinnati, 1. kolo:

Viktor Troicki (SRB) - Ivan Dodig (Hrv) 6-4, 7-5

Marin Čilić (Hrv/12) - Sergij Stahovski (UKR) 6-3, 4-6, 6-4

SPLIT - Osvajačica brončane medalje u taekwondou na Olimpijskim igrama u Londonu Lucija Zaninović i njena sestra Ana na današnjoj su konferenciji za novinare u Splitu izjavile su kako su zadovoljne svojim nastupom na Igrama, te su zahvalile svima koji su im pomagali u dosadašnjoj karijeri u kojoj, kako su rekle, nije bilo lako ostvarivati uspjehe. "Željela sam medalju na Olimpijskim igrama više nego išta i zadovoljna sam što sam je osvojila", rekla je Lucija Zaninović. Njezina sestra Ana, koja je aktualna svjetska prvakinja, rekla je kako nije nezadovoljna što nije osvojila medalju u Londonu. "Ovaj puta nije išlo, ali ja ću se vratiti sa novim uspjesima", istaknula je Ana. Toni Tomas, trener sestara Zaninović, je izjavio kako je očekivao više uspjeha na OI u Londonu, ali da je presretan što je Lucija osvojila brončanu medalju. Po sinoćnjem povratku u Split sestre Zaninović sa svojim trenerom najprije su pješice 35 kilometara hodočastile od Splita do Sinja, jer su se zavjetovali prije OI da će to učiniti, kao vjerski čin, ukoliko osvoje medalju u Londonu, rekao je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Sandro Deak. Pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županiije Zdravko Omrčen je izvjestio kako će županija osvajačicu brončane olimpijske medalje Luciju Zaninović nagraditi sa 40.000 kuna.

DUBLIN - Dugogodišnji vratar irske nogometne reprezentacije Shay Given odlučio je u dobi od 36 godina okončati svoju reprezentativnu karijeru, objavio je u ponedjeljak. Sa 125 nastupa za reprezentaciju, Given je irski rekorder. "Nakon dugotrajnog razmišljanja, donio sam najtežu odluku, a ta je da se povlačim iz reprezentacije. Bila je velika čast i privilegij igrati za reprezentaciju, a ponekad čak biti i kapetan. Želio bih zahvaliti svim igračima, izbornicima i članovima stožera, a poglavito najboljim navijačima na svijetu", objavio je Given putem svog "twittera".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙