FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

OSIJEK - U utakmici 5. kola Prve HNL Osijek i Rijeka su na stadionu Gradski vrt igrali 1-1 (1-0). Strijelci: 1-0 Perošević (10-11m), 1-1 Mujanović (67). Pred 2.000 gledatelja sudio je Strahonja iz Zagreba.

LONDON - Hrvatski napadač Mladen Petrić imao je debi iz snova za svoj novi klub, engleskog prvoligaša Fulham. U 5-0 (2-0) pobjedi Fulhama protiv Norwich Cityja u susretu 1. kola novog engleskog prvenstva Petrić je postigao dva pogotka, te upisao jednu asistenciju. Naš je napadač postigao drugi i treći pogodak na utakmici, prvo je u 41. minuti zatresao suparničku mrežu udarcem glavom izbliza, a zatim je u 54. minuti pogodio i nogom izvan kaznenog prostora. Odličan učinak Petrić je zaokružio i asistencijom Alexu Kačanikliću za 4-0 u 66. minuti da bi ga dvije minute potom trener Martin Jol povukao iz igre uz ovacije gledatelja na Craven Cottageu. Strijelac prvog gola za Fulham bio je Damien Duff (26), a konačnih 5-0 postavio je Steve Sidwell (87-11m).

Prvi dan nove sezone donio je i nekoliko iznenađenja. Arsenal je na svom terenu odigrao tek 0-0 protiv Sunderlanda, Liverpool je u sezonu krenuo neugodnim 0-3 porazom na gostovanju kod West Bromwich Albiona, dok je Queens Park Rangers izgubio s visokih 0-5 na svom Loftus Roadu od Swansea Cityja.

BERLIN - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan perišić bio je strijelac za Borussiju iz Dortmunda koja je u susretu 1. kola njemačkog Kupa kao gost svladala četvrtoligaša Oberneuland sa 3-0 (2-0). Perišić je pogodio za konačnih 3-0 u 67. minuti, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

MOSKVA - Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv iz Moskve koji je u susretu 5. kola ruskog prvenstva kao gost svladao Volgu iz Nižnjeg Novogoroda sa 2-0 (0-0), dok je vratar naše reprezentacije Stipe Pletikosa branio čitav dvoboj za Rostov koji je na gostovanju kod Krasnodara odigrao 0-0. Lokomotiv je novom pobjedom skočio na treće mjesto na ljestvici sa 10 bodova, dva manje od Zenita iz Sankt Peterburga i Spartaka iz Moskve, dok je Rostov ostao pretposljednji s dva osvojena boda.

BRATINA - Hrvatski reprezentativci u samostrelu osvojili su čak osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji na 16. Svjetskom prvenstvu održanom u Eko parku Kraš u Bratini blizu Zagreba. Naslove svjetskih prvaka osvojili su Valentina Pereglin u juniorskoj i Valentina Kozumplik u kadetskoj konkurenciji, dok su kod seniora srebrne medalje osvojili Sanja Komar u ženskoj, te Andrej Krstinić u muškoj konkurenciji. Usto, naši su strijelci osvojili sva četiri brončana odličja. Kod seniorki broncu je osvojila naša najtrofejnija samostreličarka Branka Pereglin, kod seniora njezin sin Domagoj Pereglin, među juniorima broncu je osvojio Marijan Kajfeš, a među kadetima Ivan Kelečić.

Nakon tri dana natjecanja u Bratini naslov svjetskog prvaka u konkurenciji seniora osvojio je Francuz Pascal Christoffel sa 1803 pogotka. Krstinić je do srebra stigao sa 1801 pogotkom, a Domagoj Pereglin do bronce sa 1800. Inače, na prošlom SP u Francuskoj prije dvije godine Pereglin je osvojio zlato i to ispred Christoffela. Kod seniorki Njemica Ina Schmidt uvjerljivo je obranila naslov svjetske prvakinje osvojen prije dvije godine sa 1809 pogodaka. Komar je do srebra stigla sa 1793 pogotka, a Branka Pereglin do bronce sa 1790.

U juniorskoj i kadetskoj konkurenciji zajedno su se natjecali muški i ženski strijelci. Valentina Pereglin, kćerka Branke Pereglin, kod juniora je stigla do zlata sa 1806 pogodaka. Srebro je osvojio Francuz Jacques Mangematin sa 1783, dok je Marijan Kajfeš pogodio 1781 krug za broncu. Kod kadeta Valentina Kozumplik je bila najbolja sa 1760 pogodaka ispred srebrnog Rusa Georgija Šišorina sa 1753 i brončanog Ivana Kelečića sa 1745.

BARCELONA - Španjolski nogometni velikan Barcelona u subotu je potvrdio dovođenje kamerunskog veznjaka Alexa Songa (25), dosadašnjeg člana Arsenala, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Transfer Songa je vrijedan 19 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙