FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 15. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

NEW YORK

Ako novi kolektivni ugovor u NHL-u ne bude sklopljen prije nego istekne aktualni, koji je na snazi 15. rujna, u američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi bi mogao nastupiti lockout koji će ugroziti početak regularne sezone.

NHL želi smanjiti igrački udio u prihodima vezanim za hokej s 57 na 46 posto, iako je prošla sezona ubilježila rekordnih 3,3 milijarde dolara prihoda uz povećanje televizijskih prava.

Nadajući se da će izbjeći lockout kao onaj zbog kojeg nije odigrana cijela sezona 2004./05. sindikat igrača je iznio plan o smanjenju postotka igrača u prihodima na tri godine, ako vlasnici klubova pristanu na raspodjelu viška prihoda s klubovima koji su u financijskim problemima.

"Sugeriramo da igrači zajedno s financijski jakim vlasnicima klubova pomognu u stabiliziranju industrije i asistiraju manje financijski moćnim vlasničkim grupama", izjavio je direktor igračkog sindikata NHL-a Donald Fehr.

Fehr je izjavio da bi se igrači mogli odreći 465 milijuna dolara prihoda ako liga nastavi rasti jednakim tempom, iako bi ta brojka mogla narasti i do 800 milijuna dolara ako prihodi budu rasli kao zadnje dvije godine.

Povjerenik NHL-a Gary Bettman je obećao da će vlasnici klubova pozorno analizirati prijedlog sindikata igrača s nadom da će se pregovori nastaviti u srijedu u Torontu.

Nova 2012./13. sezona od 82 utakmice trebala bi početi 11. listopada.

BEOGRAD

Poznati šahovski velemajstor Svetozar Gligorić umro je u utorak u Beogradu u 89. godini od posljedica moždanog udara.

Gligorić je bio višestruki prvak bivše Jugoslavije u šahu, a osvojio je 14 medalja na šahovskim Olimpijadama, te još 10 medalja na europskim prvenstvima.

Godine 1958. proglašen je za najboljeg sportaša Jugoslavije nakon što je osvojio pojedinačnu zlatnu olimpijsku šahovsku medalju.

Gligorić se bavio i novinarstvom, a njegova knjiga o "Meču stoljeća" između Borisa Spaskog i Bobbyja Fischera u Reykjaviku 1972. je prevedena s engleskog na nekoliko jezika, te je dostigla tiražu od nekoliko stotina tisuća primjeraka.

ATENA

U pretposljednjem, 12. kolu juniorskog svjetskog prvenstva u šahu hrvatski predstavnici pretrpjeli su dva poraza i pali u donji dio turnirske ljestvice. Zvonimir Iveković neočekivano je izgubio od mnogo slabijeg crnogorskog predstavnika Nikole Potpare, a Ana Iveković je poražena od Indijke Ivane Marije Furtado.

Važniji rezultati 12. kola u muškoj konkurenciji:

Ter Sahakian-Rapport remi, Wei-Ipatov remi, Šimanov-Ding 0:1, Yu-Grandelius remi, Grover-Zerebuh remi, Huschenbeth-Oparin 1:0, Van Kampen-Urkedal 1:0, Hansen-Grigorian 1:0, Holt-Antipov remi, Heimann-Baghdasarian 1:0, Iveković-Potpara 0:1 itd.

OSIJEK

Na Trgu svetoga Trojstva u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi večeras je organiziran svečani doček za srebrnog osječkog olimpijca Davida Šaina, člana posade četverca na pariće, koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Trg svetoga Trojstva u Tvrđi večeras je "najsretniji osječki trg jer možemo izraziti svoju dobrodošlicu i zahvalnost srebrnom olimpijcu, našem Davidu Šainu" rekao je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, te dodao kako je Osječanin Šain na najbolji i najdostojanstveniji način proslavio ime grada Osijeka u cijelom svijetu.

U ime Grada Osijeka uručio mu je novčani ček i obećao pomoć u daljnjim treninzima.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić je čestitao srebrnom olimpijcu, članu četverca na pariće koji je cijeloj Hrvatskoj i gradu Osijeku donio srebrnu medalju i veliku sreću dodavši kako su on i njegovi kolege pokazali da se uporan rad, disciplina i ljubav premu sportu uvijek isplate. Osječkom sportskom velikanu Davidu Šainu poželio je mnogo uspjeha i na slijedećim Olimpijskim igrama, te naglasio kako je svjestan da ne smije izostati ni pomoć lokalne zajednice.

Šain se zahvalio brojnim Osječanima koji su mu priredili veličanstven doček u Tvrđi na izrazima dobrodošlice i sreće zbog uspjeha njegove ekipe i njega osobno.

MADRID

Španjolski prvoligaš Valencia je postigla dogovor s ruskim klubom Rubinom iz Kazana o posudbi 28-godišnjeg paragvajskog reprezentativca Nelsona Valdeza s opcijom kupnje, objavljeno je na službenim stranicama španjolskog kluba.

"Bio je to težak posao zaključiti dogovor jer je Nelson vrlo cijenjen igrač u Rubinu", izjavio je sportski direktor Valencie Braulio Vazquez.

"On je vrlo važan igrač za nas jer se jako dobro slaže u anpadu s igračima koje imamo", dodao je.

Valencia je završila prvenstvo na trećem mjestu i igrat će u Ligi prvaka. Novo prvenstvo počinje u nedjelju utakmicom protiv prvaka Real Madrida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙