FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 16. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

TORINO - Nakon što im je Robin van Persie 'pobjegao' iz Arsenala u Manchester United, čelnici talijanskog nogometnog prvaka Juventusa krenuli su u 'lov' na napadača Athletic Bilbaoa Fernanda Llorentea. Juventus je prvotno ponudio 16 milijuna eura, a nakon što je uprava baskijskog kluba odbila ponudu, sada je spreman platiti 20 milijuna eura za 27-godišnjeg napadača. Llorente je nedavno najavio kako nema namjeru produžiti ugovor s Athleticom već traži novi izazov u karijeri. No, predsjednik baskijskog kluba Jose Urruti je bio jasan. "Llorente je slobodan jedino kada netko plati 36 milijuna eura odštete koliko stoji u klauzuli ugovora." Llorente je član Athletica posljednjih devet godina i do sada je u 297 nastupa zabio 122 gola.

BERLIN - Zvijezda argentinske nogometne reprezentacije i Barcelone Lionel Messi optužio je novinare za stvaranje prividnog rivaliteta sa portugalskim nogometnim majstorom Cristianom Ronaldom. "Novinari i mediji nas žele posvađati. Nikada nisam imao sukob ili neusglasice s Ronaldom," kazao je Messi nakon prijateljske utakmice u kojoj je Argentina pobijedila Njemačku 3:1. Omaleni 'Gaučo' je dodao kako bi želio da nagrada 'Zlatna lopta' ove godine pripadne njegovim klupskim suigračima i članovima španjolske reprezentacije Xaviju ili Andresu Iniesti.

"Oni su dali veliki doprinos španjolskoj obrani naslova europskog prvaka," poručio je Messi koji je prošle sezone zabio 50 golova u španjolskom prvenstvu, četiri više od Ronalda.

LONDON - Francuski napadač Louis Saha (34) karijeru će nastaviti u redovima engleskog premierligaša Sunderlanda. Saha je za Sunderland potpisao ugovor na godinu dana, a među 'Black Catse' dolazi kao slobodan igrač. "Saha je dokazani napadač koji nam donosi kvalitetu i iskustvo. Siguran sam kako se radi o velikom pojačanju za našu momčad," kazao je menadžer Sunderlanda Martin O'Neill. Saha je prošlu sezonu bio član Tottenhama, a prije toga igrao je za Metz, Newcastle United, Fulham, Manchester United i Everton. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 20 utakmica i postigao četiri gola.

RIM - Talijanski nogometaš Emanuele Pesoli (31) koji je zbog sudjelovanja u namještanju utakmica suspendiran na tri godine, prekinuo je štrajk glađu koji je započeo prije četiri tjedna. Pesoli se početkom tjedna vezao lisicama za vrata Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) u Rimu protestirajući zbog suspenzije, a nakon što je dobio poziv na razgovor s predsjednikom FIGC-a Giancarlom Abeteom prekinuo je štrajk.

"Prekinuo sam štrajk jer sam dobio priliku objasniti predsjedniku FIGC-a svoj slučaj. Nisam kriv i zbog toga sam prosvjedovao," kazao je nogometaš Verone. Pesoli je suspendiran jer je kao član Siene sudjelovao u namještanju utakmica.

PARIZ - Francuski tenisač Gael Monfils (25) otkazao je nastup na posljednjem ovogodišnjem "Grand Slam" turniru, US Openu koji počinje 27. kolovoza u New Yorku, zbog ozljede desnog koljena. Monfils je zbog iste ozljede već propustio Roland Garros i Wimbledon, pa je stoga pao na 35. mjesto na ATP ljestvici.

LONDON - Prelazak Nizozemca Robina van Persiea iz Arsenala u Manchester United nije baš oduševio sadašnje i bivše igrače Arsenala, a najdalje je otišao Emanuel Eboue koji je izvrijeđao van Persiea. "Nemam poštovanje prema igračima poput njega, pogotovu stoga što je bio kapetan momčadi, a Arsenal već puno godina ništa nije osvojio. Ništa ne zamjeram treneru Wengeru koji je napravio odličan posao jer je Unitedu prodao istrošenog igrača. Van Persie više nikad neće biti isti igrač kao u Arsenalu", napisao je na twitteru Ebuoe, koji igra za Galatasaraya. Nakon vijesti o prelasku van Persiea u United navijači Arsenala širom Engleske palili su njegov dres sa brojem 10.

NEWCASTLE - Engleski nogometni prvoligaš Newcastle United angažirao je nizozemskog reprezentativnog veznjaka Vurnona Anitu (23), dosadašnjeg člana Ajaxa, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Vrijednost transfera procjenjuje se na osam milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙