FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

NEW YORK - Talentirana hrvatska tenisačica, 16-godišnja Donna Vekić nije se uspjela kvalificirati za nastup na posljednjem ovogodišnjem "Grand Slamu", US Openu u New Yorku. U susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija uspješnija od mlade Osječanke bila je iskusna 27-godišnja Rumunjka Edina Gallovits-Hall sa 2-6, 6-4, 6-0. Vekić je dobila prvi set s uvjerljivih 6-2, te na početku drugog povela sa 2-0, ali tu prednost nije uspjela zadržati. Od 4-4 u drugom setu pa do kraja susreta Gallovits-Hall je osvojila osam gemova zaredom i tako spriječila Vekić u nastojanju da po prvi put u karijeri izbori nastup u glavnom turniru na nekom "Grand Slamu".

ALCANIZ - Njemački biciklist John Degenkolb (Argos-Shimano) pobjednik je sedme etape "Vuelta a Espane" vožene od Huesce do motodroma u Alcanizu u dužini od 164.2 kilometra čime je ostvario već treću etapnu pobjedu na ovogodišnjoj utrci po Španjolskoj. Degenkolb je u završnom sprintu uspio biti brži od Talijana Elije Vivianija (Liquigas) i Australca Allana Davisa (GreenEdge) koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Španjolac Joaquin Rodriguez (Katjuša) sa 10 sekundi prednosti u odnosu na drugog Britanca Chrisa Froomea (Sky) i 36 ispred trećeg Španjolca Alberta Contadora (Saxo Bank).

RIO DE JANEIRO - Vratar brazilske nogometne reprezentacije koja je 1970. godine osvojila naslov svjetskog prvaka Felix umro je u petak u dobi od 74 godine, objavila je Brazilska nogometna konfederacija (CBF).

"Navijači bi trebali biti vječno zahvalni Felixu na njegovom doprinosu nacionalnoj momčadi. On je idol i jako će nam nedostajati", izjavio je predsjednik CBF-a Jose Maria Marin.

U Felixovu počast, sve utakmice u Brazilu koje su na rasporedu ovoga vikenda počet će minutom šutnje.

Brazilsku reprezentaciju iz 1970. godine u kojoj su, između ostalih, igrali Pele, Jairzinho, Rivelino, Tostao, Gerson i Carlos Albert mnogi smatraju najboljom nogometnom momčadi na svijetu.

DUBLIN - Napadač engleskog prvoligaša Fulhama i irske nogometne reprezentacije Damien Duff (33) u petak je objavio završetak svoje reprezetativne karijere nakon točno 100 odigranih utakmica za izabranu vrstu. Svoj posljednji nastup u reprezentativnom dresu Duff je imao u susretu 3. kola skupine C na EURU protiv Italije u Poznanju 18. lipnja kada je kao kapetan predvodio suigrače, dok je za izabranu vrstu debitirao još u ožujku 1998. godine. Duff je u Poljskoj postao tek peti igrač sa 100 ili više nastupa za Irsku.

SOFIJA - Legendarni bugarski gimnastičar Jordan Jovčev (39) odlučio je okončati svoju karijeru tri tjedna nakon što je postao prvi gimnastičar koji je nastupio na čak šest olimpijskih igara.

"Mogao bih se nastaviti natjecati, ali ne vidim više smisla u tomu. Bilo bi smiješno natjecati se i sa 50 godina", rekao je Jovčev, koji je inače i predsjednik Bugaskog gimnastičkog saveza.

Tijekom dugačke i bogate karijere Jovčev je ukupno osvojio četiri olimpijske medalje, 13 odličja sa svjetskih, te još devet s europskih prvenstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙