FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 9. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - U kvalifikacijama za Eurobasket 2013. sinoć su košarkaši Hrvatske u Szombathelyju pobijedili Mađarsku sa 81-79. U susretu koji za naše košarkaše nije imao nikakav natjecateljski značaj, jer su već ranije osigurali plasman na EP, istaknuli su se Dario Šarić sa 12 koševa i 9 skokova, te Bojan Bogdanović sa 17 poena. Kod Mađara najefikasniji je bio Peter Lorant sa 24 koša. U posljednjem susretu kvalifikacija 11. rujna u Crikvenici košarkaši Hrvatske igraju protiv Austrije. U kvalifikacijskoj skupini C vodi Hrvatska sa 7 pobjeda iz isto toliko susreta, a slijede Ukrajina sa omjerom 6-2, Austrija ima 3-4, Mađarska 2-5, a Cipar 0-7.

NEW YORK - Britanski tenisač Andy Murray plasirao se u finale Grand Slam turnira US Opena, nakon što je u polufinalu pobijedio Čeha Tomaša Berdycha sa 5-7, 6-2, 6-1, 7-6 (7), i to nakon skoro četiri sata borbe. Berdych, koji je izbacio prvog igrača svijeta Rogera Federera, dobio je prvi set sa 7-5, ali nakon toga je upao u "crnu rupu". U sljedeća dva seta uspio je osvojiti tek tri gema, a razlog tomu je što je na svoj drugi servis u ta dva seta osvojio tek 8 poena. U četvrtom setu Berdych je ponovno uspio pronaći formulu kako se susprostaviti Murrayju, set je otišao u tie-break, ali je britanski tenisač bio koncentriraniji i uspio je pobijediti. Murray se nada da će postati prvi Britanac nakon Freda Perryja koji je osvojio Grand Slam turnir, a Britanci to čekaju od 1936. kada je Fred Perry osvojio US Open.

NEW YORK - Polufinalni susret US Opena između Novaka Đokovića i Davida Ferrera prekinut je zbog lošeg vremena pri vodstvu Španjolca od 5:2 u prvom setu. Organizatori US Opena odlučili su da zbog jakog vjetra meč bude nastavljen u nedjelju u 17 sati po srednjeeuropskom vremenu, te da se finale pomakne sa nedjelje na ponedjeljak. To će biti već petu godinu zaredom da se finale igra dan kasnije nego što je planirano. Zbog loših vremenskih uvjeta odgođeno je i žensko finale između Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Amerikanke Serene Williams, umjesto u subotu održat će se u nedjelju.

NEW YORK - Škotski tenisač Andy Murray dobio je uoči finala US Opena neočekivanu potporu dvojice slavnih Škota, javlja u nedjelju Sky News. Murrayevo tiskovnu konferenciju nakon polufinalne pobjede nad Čehom Tomašom Berdychom na njegovo su veliko iznenađenje prekinuli legendarni glumac Sean Connery i trener Manchester Uniteda Alex Ferguson. Bilo je to prvi put da se Murray sreo sa tim svojim slavnim sunarodnjacima. Nakon fotografiranja na kojem je sudjelovala i Murrayeva majka Judi tiskovna konferencija je nastavljena. "Ovo je sjajno. Divno je imati njihovu podršku. Nadam se da će doći i na finale", kazao je Murray, koji će u finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone igrati protiv pobjednika dvoboja između Novaka Đokovića i Davida Ferrera.

KOPENHAGEN - U subotnjem susretu kvalifikacija za SP 2014. u Kopenhagenu su nogometaši Danske i Češke odigrali neodlučeno 0-0. Dan ranije u skupini B Bugarska je kod kuće protiv europskog viceprvaka Italije remizirala 2-2, a Malta je na svom terenu izgubila od Armenije 0-1.

LONDON - Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji se teško ozlijedio u drugom kolu Premier lige, mogao je puno lošije proći, pa čak i iskrvariti. Naime, nogometaš Fulhama Hugo Rodallega neoprezno je zahvatio kopačkom butni mišić Rooneyja, koji je zadobio duboku posjekotinu. Ni sam Rooney isprva nije bio svjestan o koliko se ozbiljno ozljedi radi, a britanski mediji navode da je rana bila samo za nijansu dublja zahvatila bi femoralnu arteriju i Rooney je mogao iskrvariti. Zbog ove ozljede igrač Manchester Uniteda će pauzirati najmanje mjesec dana. Sindikat profesionalnih nogometaša Engleske pokrenuo je istragu protiv Huga Rodallege, ističući kako treba dodatno ispitati dužina krampona na Rodalleginim kopačkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙