FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Hrvatski tenisač Ivan Dodig završio je svoj nastup na US Openu nakon što ga je u drugom kolu porazio Britanac i treći nositelj Andy Murray u tri seta 6:2, 6:1, 6:3 nakon skoro dva sata igre.

Dodig nije imao previše šansi protiv dobro raspoloženog Murraya, 4. tenisač svijeta, koji je zabio 10 aseva i osvojio 16 od ukupno 21 poena na mreži. Hrvatski tenisač je osvojio 22 od ukupno 35 poena na mreži i 60 posto poena na prvi servis dok je Britanac imao 88 posto osvojenih poena na prvom servisu. Ovo je bio njihov prvi susret.

LONDON

Dva tjedna nakon što se London oprostio od najboljih olimpijaca svijeta, u britanskoj prijestolnici otvorene su 14. paraolimpijske igre na kojima će nastupiti 4.200 sportaša iz 164 zemalja svijeta, među kojima i 25 hrvatskih sportaša.

POI su otvorene spektakularno pred 62.000 gledatelja na ispunjenom Olimpijskom stadionu. Čak se smilovalo i vrijeme. U srijedu je u Londonu veći dio dana padala kiša, no prestala je tik pred samo otvaranje. Domaćini su priredili četverosatni spektakl boja, zvuka i energije, a program pod nazivom 'Prosvjećenje' predstavljao je 'neobično putovanje kroz otkrića i čuda znanosti' kroz koje je gledatelje vodio slavni britanski fizičar Stephen Hawking koji je u mladosti obolio od amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

"Nemojte gledati u zemlju i svoja stopala, gledajte u nebo i zvijezde, budite znatiželjni", poručio je Hawking.

Paraolimpijske kao i Olimpijske Igre u Londonu otvorila je kraljica Elizabeta II. Ovo je prvi put da je kraljica otvorila POI, jer je igre u Stoke Mandewilu 1984. godine otvorio princ od Walsa.

Hrvatsku zastavu u mimohodu nacija u kojem su sudjelovale rekordne 164 zemlje nosio je atletičar Darko Kralj koji je prije četiri godine u Pekingu osvojio zlato u bacanju kugle. Poseban trenutak svečanosti bilo je paljenje baklje, a ta je čast pripala 84-godišnjoj Margareth Maughan, dobitnici zlatne medalje na paraolimpijskim igrama u Rimu 1960. Maughan je ušla u paraolimpijsku povijest kao dobitnica prve britanske medalje u povijesti POI.

MADRID

Real Madrid osvojio je u srijedu španjolski Superkup nakon što je u uzvratu na Santiago Bernabeu pobijedio Barcelonu 2:1, a hrvatski nogometaš Luka Modrić debitirao je u dresu Kraljevskog kluba odigravši desetak minuta.

Real je odigrao sjajno prvo poluvrijeme i poveo je već u 10. minuti pogotkom Higuaina, da bi Ronaldo devet minuta kasnije povećao na 2:0. Barcelona, koja je od 28. minute igrala s čovjekom manje nakon isključenja Adriana, smanjila je na 2:1 u 45. minuti pogotkom Lionela Messija.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić koji je u ponedjeljak potpisao petogodišnji ugovor s Kraljevskim klubom debitirao je večeras i to od 83. minute kada ga je Jose Mourinho uveo u igru umjesto Mesuta Oezila. Modrić je u 90. minuti imao priliku za postići zgoditak nakon dodavanja Karima Benzeme, ali ga je blokirao Alex Song.

Prva utakmica odigrana prije tjedan dana u Barceloni završila je rezultatom 3:2 za katalonski klub, ali je Real pobijedio zahvaljujući većem broju pogodaka postignutih u gostima.

NEW YORK

Belgijska tenisačica Kim Clijsters je u srijedu okončala svoju profesionalnu karijeru nakon što je u drugom kolu teniskog turnira US Open poražena 7-6 (7/4), 7-6 (7/5) od mlade 18-godišnje Britanke Laure Robson, 89. na WTA ljestvici.

Kim Clijsters je već ranije najavila da će joj US Open, kojeg je osvojila tri puta 2005., 2009. i 2010., biti zadnji turnir u profesionalnoj karijeri.

"To je savršeno mjesto za odlazak u mirovinu, voljela bih samo da to ne bude danas", izjavila je Clijsters, koja nije izgubila meč na US Openu od finala 2003. kada je igrala protiv svoje sunarodnjakinje Justine Henin.

Propustila je pet od zadnjih osam izdanja ovog turnira zbog ozljeda, ali i zbog prvog povlačenja iz svijeta tenisa kada je rodila kćer Jadu, koja je prati na svim putovanjima otkako se vratila aktivnoj igračkoj karijeri na ljeto 2009.

Ova Flamanka se povlači nakon što je osvojila 41 turnir, od čega četiri grand slama, i zaradila gotovo 25 milijuna dolara.

Zadnja sezona u njenoj karijeri nije se odvijala kako je htjela. Zbog ozljede kuka, zatim zgloba, a onda i trbušnih mišića nije mogla nastupiti na sedam turnira ove godine.

ZURICH

Novozelanđanka Valerie Adams i Amerikanac Reese Hoffa pobjednici su natjecanja u bacanju kugle održanog na glavnom željezničkom kolodvoru u Zurichu dan prije održavanja atletskog mitinga "Dijamantne lige" koji će se u četvrtak održati na stadionu Letzigrund.

Dvostruka olimpijska pobjednica Adams kuglu je bacila 20,81 metara što je za više od metar i pol bolji rezultat od drugoplasirane Amerikanke Michelle Carter (19,25m), dok je treće mjesto osvojila Cleopatra Borel iz Trinidada i Tobaga (18,66m).

Skorašnji posjetitelj Zagreba, Reese Hoffa bio je najbolji u muškoj konkurenciji sa 21,64m, drugo je mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Ryan Whiting sa 21,49m, a treće olimpijski pobjednik iz Londona koji će također za šest dana biti u Zagrebu, Poljak Tomasz Majewski sa 21,18m.

ISTANBUL

U 2. kolu jubilarne, 40. šahovske Olimpijade hrvatske selekcije na dva su fronta neuspješno odmjerili snage s objektivno dosta slabijim reprezentacijama Uzbekistana. Šahisti su odigrali tek 2:2, a šahistkinje su poražene sa 1,5:2,5.

Zdenko Kožul je postigao drugu uzastopnu pobjedu, ali je Ivan Šarić pretrpio prvi poraz.

Veliko iznenađenje priredila je Kuba, koja je svladala brončani Izrael s prethodne Olimpijade s nevjerojatnih 3,5:0,5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙