FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

HAMBURG - Samo dan nakon što je s Dinamom izborio plasman u Ligu prvaka, dojučerašnji kapetan hrvatskog nogometnog prvaka i hrvatski reprezentativac Milan Badelj (23) već je trenirao u svom novom klubu, njemačkom prvoligašu Hamburger SV-u. Badelj je u utorak sudjelovao u 1-0 pobjedi Dinama protiv Maribora u uzvratnom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka, a u srijedu je stigao u Hamburg oko 10.30 sati ujutro, te je zbog njegova predstavljanja trening prve momčadi pomaknut sa 10 na 16 sati.

Trener HSV-a Thorsten Fink imao je samo riječi hvale za novo pojačanje svoje momčadi i najavio kako bi Badelj mogao debitirati već u subotu u dvoboju 2. kola Bundeslige u kojemu HSV gostuje kod Werdera u Bremenu.

"Želimo dodatno stimulirati momčad i dati joj novi poticaj. To je jedini način da budemo uspješni".

HSV je u novu sezonu krenuo domaćim 0-1 porazom od Nuernberga, a i prošla je sezona rezultatski bila slaba za nekadašnjeg prvaka Europe koji je prvenstvo završio na tek 15. mjestu jedva se spasivši od ispadanja. Dinamo i HSV su prelazak Badelja dogovorili prije više od mjesec dana, a njemački je sastav pristao da se transfer realizira tek po završetku kvalifikacija za Ligu prvaka.

Neslužbeno, vrijednost transfera Badelja iz Dinama u HSV iznosi 4.5 milijuna eura.

POREČ - Iz policijske uprave istarske potvrdili su da su jutros oko osam sati zaprimili dojavu o smrti stranog gosta u jednom porečkom hotelu.

"Okolnosti slučaja se još istražuju" - kratko je izjavio glasnogovornik istarske policije Valter Opašić koji nije htio otkriti identitet muškarca.

Međutim, u međuvremenu je Ruski odbojkaški savez priopćio da se radi o izborniku ruske ženske odbojkaške reprezentacije i treneru moskovskog Dinama 43. godišnjem Sergeju Ovčinikovu koji je u Poreču boravio na pripremama svog kluba.

"Ne znamo pojedinosti. Za sada možemo samo potvrditi vijest da je Ovčinikov preminuo", izjavio je predsjednik Saveza Aleksander Jaremenko.

Prema neslužbenim informacijama, Ovčinikov je pronađen mrtav u sobi jednog porečkog hotela gdje je na pripremama boravila ekipa moskovskog Dinama. Njega su navodno jutros obješenog u sobi na četvrtom katu pronašli djelatnici hotela.

Ovčinikov je inače preuzeo vođenje ruske odbojkaške reprezentacije u listopadu 2011. godine i na nedavno završenim olimpijskim igrama u Londonu odveo ju je do četvrtfinala.

MUENCHEN - Najtrofejniji njemački nogometni klub Bayern iz Muenchena u srijedu je objavio kako je kompletirao dovođenje španjolskog reprezentativnog veznjaka Javija Martineza (23) iz Athletica iz Bilbaoa, te je s njim potpisao ugovor na pet godina. Iz Bayerna navode kako je Martinez raskinuo ugovor a Athleticom, te je dobio dopuštenje Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) i španjolske lige (LFP) da potpiše ugovor s njima.

"Ovo je bez sumnje bio kompliciran transfer i zato smo svi još sretniji što nam se Javi Martinez konačno pridružio", izjavio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Još u utorak iz Athletica su tvrdili kako Javi Martinez nema njihovo dopuštenje za odlazak u Muenchen.

Iako financijski detalji ugovora nisu objavljeni, špekulira se kako je Martinezov transfer vrijedan oko 40 milijuna eurašto bi značilo da je mladi Španjolac postao najskuplji igrač u povijesti Bundeslige. Dosadašnji rekord bio je prelazak njemačkog reprezentativnog napadača Marija Gomeza iz Stuttgarta u Bayern 2009. godine koji je vrijedio 30 milijuna eura.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Tottenham Hotspur kao zamjenu za hrvatskog veznjaka Luku Modrića koji je u ponedjeljak potpisao za Real iz Madrida angažirao je belgijskog reprezentativca Moussu Dembelea (25), dosadašnjeg igrača drugog londonskog prvoligaša Fulhama. Klubovi nisu objavili ni vrijednost transfera niti na koliko je godina Dembele potpisao vjernost "pijetlovima", ali engleski medini nagađaju kako je Tottenham platio 15 milijuna funti.

PONTEVEDRA - Šveđanin Fredrik Kesiakoff (Astana) pobjednik je 11. etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Cambadosa do Pontevedre u dužini do 39.4 kilometara, on je zadanu dionicu prešao za 52:36 minuta. Drugo mjesto zauzeo je Španjolac Alberto Contador (Saxo Bank) sa 17 sekundi zaostatka, dok je treći bio Britanac Chris Froome (Sky) sa 39 sekundi slabijim vremenom. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Španjolac Joaquin Rodriguez (Katjuša) koji sada ima sekundu bolje vrijeme od drugog Contadora i 16 sekundi od trećeg Froomea.

NEW YORK - Rezultati susreta s posljednjeg teniskog "Grand Slam" turnira, US Opena u New Yorku:

TENISAČI,

1. KOLO:

Igor Sijsling (Niz) - Daniel Gimeno (Špa) 7-5, 6-3, 6-4

TENISAČICE,

2. KOLO:

Viktorija Azarenka (Bje/1) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-2, 6-2

Jie Zheng (Kina/28) - Magdalena Rybarikova (Svk) 6-3, 6-1

Mallory Burdette (SAD) - Lucie Hradecka (Češ) 6-2, 6-4

Nadia Petrova (Rus/19) - Simona Halep (Rum) 6-1, 6-1

Lucie Šafarova (Češ/15) - Aleksandra Wozniak (Kan) 6-3, 4-6, 6-2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙