FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 23. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Slovenski bacač kladiva Primož Kozmus i Churandy Martina iz Nizozemske nova su imena koja nastupiti na 62. Memorijalu Borisa Hanžekovića, međunarodnom atletskom mitingu "IAAF World Challenge Zagreb", koji će se održati 4. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, priopćeno je danas iz Hrvatskog atletskog saveza.

Kozmus, koji je na OI u Pekingu osvojio zlato u bacanju kladiva, a godinu dana kasnije i svjetski naslov, nakon toga je otišao u mirovinu. No nije dugo izdržao u mirovini i godinu kasnije se vratio natjecanjima. Želio je obraniti zlato iz Pekinga, ali mu to nije uspjelo, u Londonu je osvojio srebrnu medalju. Jedini preko granice od 80 metara je bacio Mađar Krisztian Pars, a Kozmus je nakon tri uzastopna prijestupa dobacio do 79.36, najboljeg rezultata sezone.

Churandy Martina je 2008. godine slavio srebrnu medalju na OI u Pekingu na 200 m. Za Nizozemske Antile to je bila druga olimpijska medalja u povijesti, a onda su ga diskvalificirali jer je tijekom utrke izašao izvan svoje staze.

Četiri godine kasnije, na OI u Londonu, Martina nije uspio doći do postolja. Bio je peti na 100 m s vremenom 9.94, dok je na 200 metara do cilja dojurio za točno 20 sekundi (šesto mjesto). Usput je i promijenio zemlju za koju nastupa. Nizozemski Antili su kao država raspušteni 2010., tako da se priključio reprezentaciji Nizozemske. Ovog ljeta u Helsinkiju postao je i europski prvak na 200 metara i u štafeti 4×100.

LONDON

U prvom susretu drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Reading 4:2 i nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova.

Golove za aktualnog europskog prvaka postigli su Frank Lampard (18-11m), Gary Cahill (69), Fernando Torres (81) i Branislav Ivanović (90+5), dok su strijelci za goste bili Pavel Pogrebnjak (25), Danny Guthrie (29).

ZAGREB

U prvom susretu posljednjeg, četvrtog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 25.000 gledatelja na stadionu Maksimir pobijedio Maribor 2:1 (1:1).

Golove za 'modre' zabili su Duje Čop (10) i Milan Badelj (74) koji je u 39. minuti zatresao i vlastitu mrežu za pogodak slovenskog prvaka. Uzvratna utakmica je 28. kolovoza u Mariboru na stadionu Ljudski vrt.

Dinamo nije mogao bolje otvoriti utakmicu. Modri su već u desetoj minuti došli do vodstva. Sammir je pucao sa 25 metara, lopta se odbila na desno do Vide koji je iz prve poslao povratnu loptu na pet metara do Čopa koji je svladao slovenskog vratara. Pet minuta kasnije 'modri' su bili korak do vodstva 2:0, no Slovence je spasila vratnica. Leko je ubacio, Rajčević je nespretno reagirao i glavom skrenuo loptu prema vlastitom golu, no Handanovič je sjajno reagirao i odbio loptu u okvir gola. Dinamo je u tim trenucima ugušio otpor slovenskog sastava visokim presingom i agresivnom igrom i do konca prvog poluvremena imao je još tri izgledne prilike, no dva puta Čop i jednom Rukavina loše su pucali. Umjesto da 'modri' u prvih 45 minuta ostvare osjetnije vodstvo, Maribor je izjednačio u 39. minuti nakon autogola Milana Badelja. Goran Cvijanovič je uputio loptu prema prvoj vratnici Ivana Kelave, Badelj je klizećim startom želio loptu izbiti u korner, no skrenuo ju je u vlasitu mrežu.

U prvih desetak minuta nastavka Dinamo je uglavnom prijetio iz prekida, iz slobodnih udaraca i kornera, no bez prave opasnosti po slovenska vrata. U 57. minuti Ante Čačić je u 'vatru' ubacio i Fatosa Beqiraja. Prvu pravu, izrađenu priliku Dinamo je imao u 64. minuti no Pivarić je iz kosa pucao pored gola. Tri minute kasnije najbolju priliku utakmice imao je napadač Maribora Berič koji je nakon asistencije Tavaresa izbio sam pred Kelave, no promašio je vrata. U 74. minuti Dinamo je napokon okrunio terensku inicijativu, a pogodak je postigao Badelj nakon odlične asistencije Čopa. Kapetan Dinama se tako u svom posljednjem nastupu pred maksimirskom publikom iskupio za pogrešku u prvom dijelu. Badelj, naime nakon uzvrata u Mariboru seli u njemački HSV. Posljednju priliku na utakmici vidjeli smo u 85. minuti kada je Sammir iz slobodnog udarca sa 18 metara uzdrmao vratnicu.

LONDON

Šesterostruki olimpijski pobjednik jamajčanski atletičar Usain Bolt izjavio je kako bi se volio okušati u skoku u dalj prije olimpijskih igara u Riu 2016.

"Moj trener želi da probam trčati 400 m, a ja bih volio skakati u dalj", izjavio je Bolt za Sky News prije nastupa na mitingu u Lausannei gdje će trčati 200 m.

"Radi se o tome da treba imati različite ciljeve, ima jako puno stvari koje mogu raditi u sportu", dodao je Bolt, koji je na Igrama u Londonu osvojio zlatne medalje na 100 m, 200 m i na 4x100 m, kao i četiri godine ranije u Pekingu.

"Mogao bih pokušati rušiti rekorde, ali nakon ove sezone ćemo odlučiti što želimo raditi i na tome ćemo raditi za iduću sezonu", dodao je jamajčanski sprinter vlasnik svjetskog rekorda na 100 m (9.58), 200 m (19.19) i u štafeti 4x100 m (37.04).

Bolt, koji će proslaviti 26 godina u utorak, potvrdio je da je odlučio nastupiti na Igrama u Riu 2016.: "Da, sigurno ću nastupiti, ako budem u formi i spreman. To će biti malo teško napraviti, ali izgaram od želje da budem tamo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙