FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić ipak će propustiti nastup na olimpijskim igrama u Londonu, odlučeno je nakon liječničkog pregleda. Martić je unatoč bolovima u lijevom stopalu jučer doputovala u London te se do zadnjeg trenutka nadala nastupu na olimpijskom teniskom turniru.

Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu, koju čine Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić, pregledala je Petru Martić nakon njezinog dolaska u Olimpijsko selo te ustanovila ozljedu plantarne fascije na lijevom stopalu. Dosadašnja terapija nije bila dovoljna da je osposobi za veći fizički napor. Do ozljede je došlo prije šest tjedana tijekom turnira Roland Garros u Parizu. Jučer je također zbog ozljede nastup u Londonu otkazao i Ivo Karlović tako da će Hrvatsku na teniskom turniru na ovim olimpijskim igrama braniti Marin Čilić i Ivan Dodig.

LONDON - Hrvatski novinari iz pisanih medija koji su akreditirani na Olimpijskim igrama uvjereni su da će se zlatnim odličjima okititi diskašica Sandra Perković i veslački četverarac na pariće. Velika većina hrvatskih novinara prognozirali su zlato Perković i četvercu, a gotovo svi novinari su uvjereni da će medalju osvojiti jedriličarska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić. Naši novinari vjeruju da će se s odličjem iz Londona vratiti rukometaši, vaterpolisti, te u taekwondou sestre Lucija i Ana Zaninović, a ukupan broj odličja se, prema prognozama, kreće između pet i devet.

VINKOVCI - Niti tjedan dana nakon početka novog prvenstva Hrvatske za nogometaše dogodila se prva smjena trenera. Vinkovački prvoligaš Cibalia u petak je sporazumno raskinuo ugovor s trenerom Samirom Toplakom. Cibalia je u 1. kolu prije pet dana izgubila na svom terenu od Slavena Belupa sa 0-3. U susretu 2. kola u kojem Cibalia u subotu gostuje u Zagrebu protiv Dinama momčad će voditi pomoćni trener Miroslav Bojko, a najozbiljniji kandidat za novog trenera je Željko Kopić, koji je prošle sezone vodio Lučko.

KITZBUEHEL - U finalu ATP turnira tenisača u Kitzbuehelu igrat će prvi nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber i prošlogodišnji pobjednik, Nizozemac Robin Haase. Kohlschreiber je u polufinalu svladao Talijana Filippa Volandrija sa 6-7 (6), 6-2, 6-2, dok je Haase nadigrao Slovaka Martina Kližana sa 6-3, 6-3.

BAKU - U finalu teniskog WTA turnira u Bakuu u nedjelju igrat će Srpkinja Bojana Jovanovska, peta nositeljica i 97. tenisačica svijeta, i Amerikanka Julia Cohen. Jovanovski je do finala došla nakon pobjede u polufinalu nad Ruskinjom Akleksandrom Panovom 3-6, 6-0, 6-3, dok je Amerikanki, koja je 134. na WTA ljestvici, plasman u finale omogućila pobjeda nad drugom ruskom tenisačicom Olgom Pučkovom 6-2, 6-2.

KIJEV - U prvoj utakmici 3. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva Dinamo iz Kijeva kao domaćin je svladao Hoverlu iz Užgoroda sa 3-1 (1-1). Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta za Dinamo, dok je Niko kranjčar igrao do 59. minute. Dinamo je vodeći na ljestvici s maksimalnih devet bodova, dok je Zakarpatja i dalje bez bodova.

PARIZ - Francoski nogometni savez (FFF) kaznio je Samira Nasrija zabranom nastupa na sljedeće tri reprezentativne utakmice zbog neprimjerenog ponašanja prema novinaru nakon ispadanja od Španjolske u četvrtfinalu EURA u Poljskoj i Ukrajini. Nasri je nakon 0-2 poraza od Španjolske jednom od novinara koji ga je zatražio izjavu rekao "neka začepi gubicu". asri će tako propustiti prijateljski dvoboj protiv Urugvaja u kolovozu, te prve dvije utakmice kvalifikacija za odlazak an Svjetskog prvenstvo 2014. u Brazilu protiv Finske i Bjelorusije. Zbog neprimjerenog ponašanja na EURU FFF je kaznio i Jeremyja Meneza, koji je dobio jednu utakmicu zabrane nastupa, dok su se Hatem Ben Arfa i Yann M'Vila izvukli s opomenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙