FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB/POZNANJ - U susretu 1. kola C skupine EURA u Poznanju su nogometaši Hrvatske svladali Irsku sa 3:1 (2:1).Hrvatska je pobjedom zasjela na vrh ljestvice skupine, a junak dvoboja bio je Mario Mandžukić sa dva zgoditka. Mandžukić je zabio u 3. i 48. minuti, a jednog je dodao Jelavić (43), dok je za Irsku pogodio St Ledger (19). Hrvatska je dobila ono što je priželjkivala, pobjedu na startu Eura protiv Irske. A osim toga, igra "vatrenih" bila je uvjerljiva i pruža puno optimizma za nastavak EP-a.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je da tajne službe sigurno nisu špijunirale bivšu ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, a utvrdit će se je li netko privatno zloupotrijebio njezinu mail komunikaciju. Komentirajući tvrdnje Holy da je bila špijunirana zbog čega je najavila kaznenu prijavu, Josipović je rekao da o tome ne može govoriti. "Jedno što mogu tvrditi da nikakve špijunaže, od onog što zovemo tajne službe nije bilo. Je li netko privatno zloupotrijebio mail komunikaciju, a sasvim sigurno jest, utvrdit će se tko i kako", kazao je sinoć predsjednik u razgovoru za Dnevnik HTV-a. Za sumnje medija da se prisluškuje i špijunira i druge članove vlade, Josipović je rekao da ne treba širiti paranoju. "Ono što vam ja sasvim sigurno, s obzirom na poziciju i ovlasti, mogu reći jest da od strane onih kojima je posao da nadziru one koji ugrožavaju sigurnost i krše zakon takvih zlouporaba sigurno nema", rekao je. Josipović je ponovio da ne ide na inauguraciju srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u Beograd. Od njega očekuje prvi korak jer treba pokazati da danas drugačije razmišlja nego što je razmišljao jučer. Za Nikolićeve izjave nakon izbora rekao je da ne idu u pravcu dobre suradnje, ali smatra da treba biti pragmatičan i pričekati što će Nikolić dalje raditi u svom mandatu.

PULA - Muškarac iz Kaštelira poginuo je u prometnoj nesreći koja se sinoć oko 18 sati dogodila na cesti između Kukci i Nove Vasi, pokraj Poreča, izvijestila je istarska Policijska uprava. U nesreći su sudjelovala dva motociklista, a teško stradali muškarac je umro u kolima hitne pomoći na putu prema bolnici.

VARAŽDIN - Performansom umjetnice Renate Poljak u bivšoj sinagogi, kojim su u četvrtak i otvoreni, sinoć su u Varaždinu završili 11. Dani performansa. "Okupili smo u Varaždinu umjetnike iz Hrvatske i inozemstva različitih generacija, od onih mlađih koji su tek u proboju s novim idejama, ali i doajene koji nas još iznenađuju svojom žestinom i luckavošću", istaknuo je na zatvaranju festivala idejni začetnik Dana performansa i ravnatelj Galerijskog centra Varaždin Ivan Mesek. Dodao je da je šest projekata festivala – dalo presjek "onoga što performans jest i može biti". U četiri dana festivala, građani su na nekoliko lokacija u središtu Varaždina mogli vidjeti performanse hrvatskih i inozemnih umjetnika Marka Markovića, Renate Poljak, Svena Stilinovića, Janosa Sugara, Zefreya Throwella i Genevieve White, a organizirana su bila i druženja građana s umjetnicima.

DUBROVNIK - U Kazalištu Marina Držića sinoć je izvedena posljednja ovosezonska premijera - drama "Bastion" Luke Paljetka, koju je na scenu dubrovačkog kazališta postavio grčki redatelj Lefteris Giovanidis, koji je i scenograf predstave. Riječ je o drami koja donosi priču o strahu od nepoznatog i životu u neznanju. U predstavi glume Boris Matić, Matea Elezović, Vinko Štefanac, Glorija Šoletić, Izmira Brautović i Frane Perišin. Glazbu je skladao Đelo Jusić, a kostimograf je Željko Nosić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙