FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Idemo raditi i za SDP i za Hrvatsku, poručio je sinoć predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon prebrojanih 51 posto glasova na unutarstranačkim izborima na kojima su članovi SDP-a danas birali predsjednika stranke, za kojega se jedini kandidirao Milanović. Nakon što je glavni tajnik stranke Igor Dragovan izvijestio da je obrađeno 50 posto biračkih mjesta i prebrojano 51 posto glasova, te čestitao Milanoviću na još jednom mandatu na čelu SDP-a, predsjednik stranke zahvalio je svima koji su izašli na izbore, iako se glasovalo o samo njegovoj kandidaturi. "Zahvaljujem ljudima jer su išli na izbore na kojima se ustvari nije biralo, nego sam imao tu sreću i zadovoljstvo da mi ljudi SDP-a daju povjerenje za još četiri godine, da mi na neki način produlje mandat. Hvala im na tome", poručio je Milanović u središnjici SDP-a. Naglasio je da je da je SDP do sada radio dobro, da ima rezultate, da se stranka vratila nakon gubitka izbora 2007., borila se, donosila odluke i dobre procjene i došla na vlast, te je pred njom velik posao. "Bit će još neki izbori, još jedni, drugi, vjerujemo da ćemo dobivati, a ako ne dobijemo, nije kraj svijeta No, ono što je bitno je da ovu zemlju, kao i svoju stranku, gradimo na temelju otvorenih institucija, 'fair' pravila, predvidljivih i jasnih pravila igre i to nam za sada ide", istaknuo je. Za današnje izbore u SDP-u po načelu 'jedan član - jedan glas' Milanović je rekao da su samo površina demokracije, ništa veliko i revolucionarno, već da su u SDP-u samo gledali što rade drugi u svijetu i što od toga mogu primijeniti na svoju stranku da bi bila bolja, otvorenija i uspješnija.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem odbacio je prozivke da se vladajuća koalicija, ukidanjem pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom na Bleiburgu, izbjegava pokloniti žrtvama Križnog puta. "Oni koji tvrde da se radi o tome da izbjegavamo, da se ne želimo pokloniti žrtvama Križnog puta, potpuno su u krivu", izjavio je Šprem sinoć novinarima u središnjici SDP-a, gdje se čeka objava rezultata unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke. "Žrtvama Križnog puta odavat ćemo počast na mjestima gdje je bilo najviše tih žrtava, na način da to činimo primjereno i dostojanstveno", poručio je. Šprem je istaknuo kako je suština odluke o ukidanju pokroviteljstva upravo u tome da se žrtve Križnog puta obilježavaju primjereno i dostojanstveno, i to na mjestima na kojima su bila najveća stratišta. "Nažalost, onaj simbol koji je namjeravao biti istinski simbol na Bleiburgu pretvorio se u loš simbol", ocijenio je. Upitan kako tumači ocjene bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića da je obilježavanje na Bleiburgu udar na ustavni poredak, odgovorio je da je slušao današnje govore na Bleiburgu, te da Hrvatsku treba obnoviti i duhovno, ne samo materijalno.

VINKOVCI - Monodramom Teatra Exit "Ja, Tata!" Bjarnija Haukura Thorssona u izvedbi Rakana Rushaidata i režiji Borisa Kovačevića, u Vinkovcima je sinoć započeo 19. festival glumca na kojem će do 21. svibnja biti izvedeno 19 predstava koje je odabrao izbornik festivala Žarko Potočnjak. Pozdravljajući glumce u ime grada domaćina, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić je na svečanosti otvorenja u Gradskom kazalištu Joze Ivakića podsjetio je na 90 godina kazališnog života u Vinkovcima. Istaknuo je da je Festival glumca "začet" upravo u Vinkovcima 1994. godine te mu se Vinkovčani svake godine posebice raduju i s nestrpljenjem iščekuju glumce. U izjavi novinarima, izbornik Žarko Potočnjak kazao je kako je birajući predstave za ovogodišnji Festival glumca ostao "zaprepašten potencijalom hrvatskog glumišta, koliko je u njemu vrijednosti i koliko je hrvatsko glumište dobilo glumačkim akademijama u Osijeku i Splitu". Na 19. festivalu glumca gledatelji će imati prigodu pogledati predstave iz prošlogodišnje produkcije više hrvatskih kazališta. Osim u Vinkovcima, predstave će se igrati i u Vukovaru te Županji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙