FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - MOL je danas izrazio nezadovoljstvo i zabrinutost pismom koje je Vladi uputilo četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora (NO) Ine, u kojem traže smjenu predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta. U priopćenju kaže kako je preko medija saznao za pismo te je "nezadovoljan i zabrinut zbog činjenice da je nekoliko informacija navedenih u članku netočno, pogrešno predstavljeno te prikazuju Inin položaj i MOL-ove namjere na krivi način". Iz MOL-a podsjećaju da su i do sada govorili kako bi u trenutnoj situaciji imenovanje potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića u NO Ine "svakako bio dobar potez". On bi omogućio Vladi informacije iz prve ruke o "istinitim tendencijama i rezultatima te se uvjeriti u neistinitost svih netočnih, lažnih i pogrešno interpretiranih činjenica i informacija koje su iznesene u objavljenim dijelovima tog pisma o Ininoj financijskoj situaciji, investicijama i rezultatima", kaže se u priopćenju. U MOL-u vjeruju da se Inom dobro upravlja, ona ostvaruje dobit, investicije su ubrzane i rukovodstvo radi dobar posao. Kao rezultat toga, Ina postaje jača i uspješnija, te je na putu da postane regionalni lider, a bliska suradnja s MOL-om, osnovana na uzajamnom poštovanju te podjeli snaga i znanja, čini Inu snažnijom, tvrdi se u priopćenju. Četvero hrvatskih članova NO-a je, uz zahtjev za smjenom Aldotta, upozorilo Vladu i da mora započeti s pregovorima oko izmjene dioničarskog ugovora, jer država, iako ima samo 2,4 posto manje dionica od MOL-a, koji još nije dosegnuo 50-postotni udio u Ini, nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na ono što se u Ini događa.

ZAGREB - Mrtav muškarac pronađen je jutros u 7,20 sati u dvorištu kuće u mjestu Kravljak, kod Samobora, a policija sumnja na nasilnu smrt.

U toj je kući pronađen muškarac s ozljedama glave, kratko je izvijestila zagrebačka policija Očevid je u tijeku.

ZADAR - Na Županijskom sudu u Zadru jutros je odgođeno ročište na suđenju bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici zbog pogibije 12 vatrogasaca u kornatskoj tragediji 30. kolovoza 2007. godine Zbog bolesti nije se pojavio svjedok Đuro Poldrugač tadašnji ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač. Danas su trebale svjedočiti i patologinje Mirela Čarapina i Marija Definis Gojanović koje su također opravdale svoj izostanak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙