FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Vlada i sindikati javnih službi danas bi trebali početi pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU). Potpredsjednik Vlade Neven Mimica, kao predsjednik vladina Pregovaračkog odbora za pregovore o TKU za službenike i namještenike u javnim službama, pozvao je na sastanak osam reprezentativnih sindikata s područja obrazovanja i znanosti, zdravstva, socijalne skrbi i kulture. TKU kojim se uređuju radna i materijalna prava javnih službenika potpisan je u listopadu 2010., a vrijedi do 31. srpnja 2013. godine, što znači da sindikati zasad ne moraju prihvatiti pregovore o njegovim izmjenama. Kako prenose mediji, neki od sindikata već su najavili da se neće odazvati na prvi sastanak o izmjenama TKU-a, koji bi se trebao održati u 15 sati u Banskim dvorima.

ZAGREB - Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić poručio je jučer, preko svoje glasnogovornice, da on osobno nije tražio nikakvu zaštitu imunitetom u sudskom procesu koji se protiv njega vodi u Mađarskoj, te kako želi da sudski proces "odradi" kao bilo koji drugi građanin. "Gospodin Čačič još je na prethodnom ročištu rekao kako činjenica da je prvi potpredsjednik hrvatske vlade ni na koji način neće utjecati na njegovo ponašanje u sudskom procesu te da će se odazivati na sva ročišta", rekla je Čačićeva glasnogovornica Ankica Mamić.

ZAGREB - "Floraart", 47. međunarodna vrtna izložba, zatvorena je sinoć na zagrebačkom Bundeku, a izložbu je u pet dana održavanja posjetilo oko 130.000 posjetitelja. Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora novitete je predstavilo 149 izlagača iz Hrvatske i deset izlagača iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a. Izlagači su se predstavili s ukrasnim biljem, rezanim cvijećem, raznim cvjećarskim priborom i alatom, opremom za uređenje vrtova i dječjih igrališta, sredstvima za prihranjivanje i zaštitu bilja i drugog. "Floraart" se održavao od 30. svibnja do 3. lipnja, a ulaz na izložbu bio je besplatan.

ZAGREB - Francuska pjevačica Isabelle Geffroy, poznatija kao Zaz, sinoć je pred punom velikom dvoranom Doma sportova održala skoro dvosatni koncert, pruživši zagrebačkoj publici nastup koji se može opisati kao 'čista energija'. Istovremeno snažna i nježna, Zaz je u pratnji svoje grupe izvodila pjesme s prvog albuma, kojim je protekle dvije godine 'poharala' svjetske glazbene ljestvice. Koncert je otvorila "Les passants", jedna od pjesama koju je, uz njezin najveći hit "Je veux", te "Le long de la route" i "Ni oui ni non", oko sedam tisuća ljudi u Domu sportova najbolje primilo, pjevajući s njom na francuskom. Izvodeći svoju mješavinu jazza, francuske šansone, gipsy swinga i rocka, Zaz je na koncertu bez stanke pjevala, plesala, skakala, svirala na čaši, mijaukala i frktala, tražeći od publike jednaki angažman i odlučno im poručujući, kao u pjesmi "Prends garde a ta langue", da misle svojom glavom i vjeruju u sebe. Tridesetdvogodišnja pjevačica postala je svojevrsnom ambasadoricom francuske kulture i jezika, a nazivaju je i ponajboljim francuskim izvoznim proizvodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙