FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u padu zbog straha od dužničke krize

NEW YORK, 5. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ponovno zabilježi gubitke, jer je rast prinosa na španjolske državne obveznice probudio strah investitora oko financijskog zdravlja eurozone, a oprezni su i uoči objave novih podataka s tržišta rada.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na gubitku 41 bod, a tehnološki Nasdaq 12,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 spustio se 5,4 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na tržištu raste zabrinutost u vezi sposobnosti Španjolske da ispuni svoje proračunske ciljeve. Jučerašnja slaba potražnja na aukciji španjolskih državnih obveznica, naime, ojačala je strahove od dužničke krize.

To je sve utjecalo na spuštanje cijena dionica na tržištima većine perifernih članica eurozone.

Investitori su na oprezu i uoči objave novih podataka s tržišta rada u SAD-u. Danas će biti objavljeni podaci o tjednoj nezaposlenosti.

Ekonomisti u Reutersovoj anketi procjenjuju da je broj novih nezaposlenih u proteklome tjednu dosegnuo 355.000, nakon 359.000 u tjednu ranije.

Taj podatak signalizirat će i što investitori mogu očekivati od sutrašnje objave ključnog izvješća američke vlade o zaposlenosti u ožujku.

I na europskim burzama cijene dionica danas su pale pod pritiskom dobitonosnih prodaja, treći dan zaredom. Trenutno su londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX u minusu između 0,38 i 0,83 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙