FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

TEHERAN - Iran je pozvao visoku predstavnicu Europske unije za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton da predloži datum i mjesto nastavka pregovora o nuklearnom programu između Irana i velikih sila, koji su prekinuti godinu dana, rekao je u utorak iranski glasnogovornik. "Čekamo da šefica diplomacije Europske unije predloži datum i mjesto pregovora između Irana i skupine 5+1 (Sjedinjene Države, veliak Britanija, Rusija, Francuska, Kina i Njemačka), rekao je glasnogovornik vanjskih poslova. Krajem prosinca nekoliko iranskih dužnosnika, među njima voditelj pregovaračke ekipe za nuklearna pitanja Said Džalili i ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi potvrdili su da je Iran spreman pregovarati pošto ih je 18. studenoga Ashton pozvala na nastavak.

ISLAMABAD - Pakistan želi ograničiti suradnju sa SAD-om i razjasniti je sporazumima napisanim "crno na bijelo", nakon pogreške NATO-a koji je usmrtio 24 pakistanska vojnika krajem studenoga, objavili su u utorak visoki pakistanski dužnosnici. "Treba postaviti granice našoj suradnji sa SAD-om. Odsad će se svaki sporazum ili komunikacija morati uklopiti u pisani sporazum s njima", kazao je neimenovani visoki vojni dužnosnik. "To je lekcija koju izvlačimo iz nedavnih događaja", dodao je on vezano uz incident od 26. studenoga kad je NATO napao pakistansku pogasničnu postaju blizu afganistanske granice. "Odsad će svaki sporazum morati biti napisan crno na bijelo i provjerit ćemo je li sve dobro dokumentirano", dodao je on.

BEJRUT - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon sljedećeg bi tjedna trebao posjetiti Libanon i razgovarati s čelnicima te zemlje i dužnosnicima snaga za očuvanje mira u južnom Libanonu (UNIFIL), rekao je u utorak jedan vladin izvor. Trodnevni posjet trebao bi početi 13. siječnja. Ban bi trebao razgovarati s libanonskim predsjednikom i premijerom Michelom Suleimanom i Nadžibom Mikatijem te zapovjedništvom UNIFIL-a. Ban Ki-Moon trebao bi 15. siječnja govoriti na forumu UN-a u Bejrutu o reformama i demokratskoj tranziciji u arapskom svijetu.

JERUZALEM - Kompjutorski 'hakeri' objavili su u utorak detalje tisuća aktivnih izraelskih kreditnih kartica nakon što su provalili na izraelske internetske stranice, potvrdio je izvršni direktor najveće izraelske kompanije za kartično poslovanje. Dov Kotler iz Isracarda, dijela banke Hapoalim, izjavio je da se spis koji sadrži 400.000 brojeva kreditnih kartica pojavio na internetu, ali da je većina bila nevažeća ili netočna. U Izraelu je aktivno sedam milijuna kreditnih kartica. Izraelski mediji pišu da je web stranice u Izraelu hakirala skupina sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙