FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 2. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

KAIRO - Maršal Husein Tantavi, čelnik egipatskih vojnih vlasti odlučio je skratiti razdoblje trajanja izbora za gornji dom parlamenta, koje se trebalo održati od 29. siječnja, izvijestila je u nedjelju agencija Mena. Prvobitno je bilo predviđeno da se izbori za gornji dom parlamenta održe u tri faze, u razdoblju od 29. siječnja do 11. ožujka. No maršal Tantavi donio je odluku prema kojoj će se izbori održati u "dvije faze", a završit će 22. veljače, prenijela je Mena. Maršal Tantavi, koji istodobno obnaša dužnost čelnika Vrhovnoga vijeća oružanih snaga, odlučio je 28. veljače sazvati prvu sjednicu gornjeg doma parlamenta, što je gotovo mjesec dana ranije nego što je prvobitno predviđeno.

JERUZALEM - Izraelski premijer Benjamin Netahyahu ministrima svoje stranke Likud rekao je kako namjerava pojačati sigurnosnu ogradu duž granice s Jordanom, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Jeruzalem Posta. Na stranici se prenosi kako je Netanyahu izrazio bojazan da bi ilegalni migranati, koji tajno ulaze u Izrael preko Egipta, mogli početi ilegalno ulaziti u zemlju i preko jordanske granice, koja je manje zaštićena, a nakon što Izraelci dovrše izgradnju sigurnosne ograde prema egipatskoj granici, na jugu zemlje. Post također prenosi kako podizanje sigurnosne ograde prema Jordanu stoji oko 630 milijuna šekela, tj. oko 129 milijuna eura.

ISLAMABAD - Četiri pakistanska vojnika, 12 talibana i jedan pripadnik lokalne milicije poginuli su u nedjelju u raznim izgredima u Pakistanu, objavili su predstavnici vlasti. Dvanaest talibana i jedan vojnik ubijeni su u razmjeni vatre kod Landi Kotala između Pešavara i granice s Afganistanom. Tri su vojnika poginula u eksploziji kad je njihovo vozilo naišlo na improviziranu minu u pokrajili Balučistan. U pograničnom području od postavljene bombe smrtno je stradao i jedan pripadnik milicije koja se bori protiv talibana a u toj su eksploziji ranjena još dvojica mještana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙