FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: njemački pokazatelji ohrabrili ulagače

NEW YORK, 20. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi porasli su danas pod utjecajem ohrabrujućih znakova iz najvećeg europskog gospodarstva, koji su ublažili strah investitora u vezi dužničkih problema u eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 76 bodova, a tehnološki Nasdaq 22,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 12,7 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Poticaj investitorima dao je njemački Ifo indeks poslovne optimističnosti za prosinac, koji je dosegnuo 107,2 boda, premašivši tako procjene ekonomista, koje su se kretale oko 106 bodova.

Ujedno ih ohrabruje i što je indeks povjerenja njemačkih potrošača za prosinac stagnirao na 5,6 bodova, unatoč eskalaciji dužničke krize.

S olakšanjem su investitori pozdravili i uspješnu aukciju španjolskih trezorskih zapisa na tri i šest mjeseci, čiji je prinos oštro potonuo, ukazujući da se vraća povjerenje tržišta u sposobnost te zemlje da se nosi s dugovima.

U svakom slučaju, na Wall Streetu se do kraja ovoga tjedna očekuje velika volatilnost cijena dionica zbog slabijeg obujma trgovanja uslijed skorašnjih božićnih blagdana.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o broju izdanih građevinskih dozvola u studenome u SAD-u.

I na europskim burzama većina je najvažnijih indeksa na dobitku. Pariški CAC je u plusu 0,93 posto, a frankfurtski DAX 0,77 posto, dok je londonski Ftse indeks u blagom minusu, za 0,28 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙