FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pozitivno raspoloženje uoči objave novih pokazatelja

NEW YORK, 16. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju danas na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu, unatoč snižavanju rejtinga osam velikih banaka, jer investitori očekuju objavu novih američkih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,00 sati u plusu 66 bodova, a tehnološki Nasdaq 14,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 8,5 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon trodnevnog oštrog pada, u četvrtak su na Wall Streetu cijene dionica blago porasle, što se zahvaljuje dobrim makroekonomskim podacima iz američkog gospodarstva.

Od makroekonomskih objava, danas se očekuje podatak o indeksu potrošačkih cijena u SAD-u te o realnim primanjima u studenome.

U nešto većem fokusu investitora mogao bi se naći financijski sektor, nakon što je agencija za kreditne rejtinge Fitch snizila rejtinge osam velikih banaka, među kojima i Goldman Sachsa te Bank of America.

„Svaki puta kada im se snize rejtinzi, banke moraju iznova udovoljavati propisima o kapitalnim zahtjevima. Kumulativni učinak smanjivanja rejtinga je negativan jer dolazi u isto doba dok banke pokušavaju preživjeti dužničku krizu u eurozoni i ojačati svoj kapital“, izjavila je Kathleen Brooks iz Forex.coma.

Na europskim burzama oprezno se trguje, a rast najvažnijih indeksa pripisuje se njihovoj nastavljenoj tehničkoj korekciji nakon tjedan dana oštrih gubitaka.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,4 posto, a pariški CAC 0,05 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,22 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙