FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: upozorenje S&P-ja ojačalo terminske indekse

NEW YORK, 6. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali jer se investitori nadaju da će upozorenje agencije S&P o mogućem snižavanju kreditnih rejtinga većini zemalja članica eurozone potaknuti europske čelnike na samitu 9. prosinca na uvođenje oštre proračunske discipline.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 52 boda, a tehnološki Nasdaq 12 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 3,3 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Cijene dionica na europskim burzama danas su uglavnom pod pritiskom prodaja, nakon što je agencija za izdavanje kreditnih rejtinga S&P upozorila da bi 15 zemalja članica eurozone moglo izgubiti svoj kreditni rejting.

Frankfurtski DAX u minusu je trenutno 0,79 posto, pariški CAC 0,27 posto, dok je londonski Ftse indeks u blagom plusu, za 0,18 posto.

Ulagači na Wall Streetu međutim smatraju da bi to upozorenje iz S&P-ja moglo pomoći čelnicima Francuske i Njemačke u njihovu nastojanju da pooštre fiskalnu disciplinu u eurozoni, obnove povjerenje tržišta i spriječe produbljivanje dužničke krize.

„Smatra se da će upozorenje S&P-ja vjerojatno pogurnuti čelnike EU-a da se žešće prime rješavanja dužničke krize“, kaže Rick Meckler, predsjednik uprave investicijskog društva LibertyView Capital Management.

Trgovce na Wall Streetu ohrabruje i daljnje smanjivanje prinosa na talijanske državne obveznice, koje su ranije dosegnule gotovo 8 posto. Prinos na 10-godišnje obveznice Italije sada iznosi 5,886 posto, što je najniža razina od listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙