FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi na dobitku

NEW YORK, 13. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Dan nakon oštrih prodaja dionica na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas su ojačali uoči objave Fedovih gospodarskih procjena, no investitori i nadalje na svaki spomen europske dužničke krize nervozno reagiraju.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 60 bodova, a tehnološki Nasdaq 14 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 8 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori s nestrpljenjem očekuju objavu Fedovih procjena američkog gospodarstva, koje će signalizirati hoće li američka središnja banka uskoro smanjiti monetarne poticaje.

Nove smjernice investitorima bi trebalo dati i izvješće američkog ministarstva trgovine o prometu u maloprodaji u prošlome mjesecu. Ekonomisti procjenjuju da je uvećan 0,6 posto, nakon porasta za 0,5 posto u listopadu.

Ohrabrujuće na investitore utječe i oštar pad troškova zaduživanja Španjolske i Belgije na današnjim aukcijama. Ipak, prinosi su za službeni Madrid i dalje visoki, što upućuje na nervozu tržišta uoči mogućeg snižavanja kreditnog rejtinga većini članica eurozone, na što su upozorile vodeće rejting agencije.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su porasli, ponajviše zahvaljujući porastu indeksa povjerenja njemačkih investitora u prosincu, nakon 9 mjeseci kontinuiranog pada.

Trenutno je londonski Ftse u plusu 1 posto, frankfurtski DAX 0,7 posto, a pariški CAC 0,12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙