FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SPLIT - U posljednjem susretu osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa Hajduk je na Poljudu svladao Karlovac sa 3-2 (2-0). Hajduk je poveo sa 3-0 golovima Vukušića (4, 57) i Sarića (19), da bi Karlovčani u završnici uspjeli smanjiti na konačnih 3-2 preko Ivičića (69) i Štefančića (90+2).

Osim Hajduka nastup u četvrtfinalu u srijedu izborili su još i drugoligaš Vinogradar iz Mladine koji je svladao Slaven Belupo sa 2-1, te Cibalia koja je izbacila Rudeš sa 1-0, dok su se među najboljih osam klubova u ovom natjecanju još u utorak plasirali Dinamo, Istra 1961, Zagreb, Osijek i Rijeka.

Vinogradar je slavio iako je Slaven poveo u 30. minuti pogotkom Glavice. Domaćini su u drugom dijelu napravili podvig pogocima Kahrimanovića (55) i Bobana (77), pa je četvrtoplasirana momčad HNL-a neočekivano završila natjecanje u Kupu. Klub iz Mladine jedini je drugoligaš među osam preostalih momčadi koji se bore za pokal Kupa.

Vinkovačka Cibalija je do četvrtfinala došla pobjedom u Zagrebu nad drugoligašem Rudešom, a jedini strijelac bio je Šimunac već u 4. minuti.

Ždrijeb parova četvrtfinala održat će se u petak, a termini odigravanja utakmica su 23. i 30. studenoga.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Hajduk – Karlovac 3-2

Vinogradar – Slaven Belupo 2-1

Rudeš – Cibalia 0-1

Igrano u utorak:

HAŠK – Dinamo 0-4

Varaždin – Istra 1961 0-1 (produžetak)

Zagreb – Split 2-1

Osijek – Radnik (S) 2-1

Rijeka – Inter 1-0

ZAGREB - Košarkaši Zagreba CO u susretu su 2. kola skupine B Eurolige kao domaćini u zagrebačkoj Areni izgubili od aktualnog europskog prvaka Panathinaikosa sa 62-81 (14-24, 8-21, 11-16, 29-20).

Hrvatski prvak u svom je drugom nastupu u najjačem europskom natjecanju, a prvom domaćem u Euroligi u klupskoj povijesti pretrpio drugi poraz. Panathinaikos je rutinskom igrom do 28. minute ostvario čak 33 koša prednosti (59-26) nakon čega je svojim opuštanjem dopustio domaćinima seriju 17-2 u pet minuta kojom je razlika smanjena na 18 (61-43). Do kraja dvoboja igralo se u revijalnom tonu, pa je Zagreb ostvario poraz s podnošljivom razlikom.

Najefikasniji u redovima Zagreba CO bili su Sean May sa 23 i Damir Mulaomerović sa 13 koševa, dok su Panathinaikos predvodili Romain Sato sa 13, te Nick Calathes i Steven Smith sa po 12 ubačaja.

U 3. kolu Zagreb CO će za tjedan dana ugostiti CSKA iz Moskve.

GOSPIĆ - Košarkašice Gospića CO u 3. su kolu skupine C Eurolige izgubile na svom terenu od slovačkog predstavnika Good Angels iz Košica sa 76-91 (25-27, 18-23, 20-19, 13-22). Najefikasnija u sastavu Gospićanki bila je Julie McBride sa 22 koša, dok je u redovima gošći Miljana Bojović ubacila također 22 poena. Nakon tri kola Gosić CO ima pobjedu i dva poraza, a u 4. kolu će za tjedan dana ugostiti Spartak iz Moskve.

ISTANBUL - U susretu "bijele" skupine WTA Mastersa tenisačica u Istanbulu Kineskinja Na Li svladala je Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7-6 (4), 6-4. Ovo je bio prvi susret za Li u Istanbulu, dok je Šarapova izgubila oba svoja dosadašnja susreta, te je ostala bez izgleda za plasman u polufinale. U prvom dvoboju dana u ovoj skupini Bjeloruskinja Viktorija Azarenka nadigrala je Australku Samanthu Stosur sa 6-2, 6-2

Po jednu pobjedu imaju Azarenka, Li i Stosur, ali Stosur ima i jedan poraz, dok je Šarapova upisala dva poraza.

TABLICA:

1. Viktorija Azarenka 1 1 0 2 0 2

2. Na Li 1 1 0 2 0 2

3. Samantha Stosur 2 1 1 2 2 2

4. Marija Šarapova 2 0 2 0 4 0

DOHA - U finalu azijske nogometne Lige prvaka igrat će Jeonbuk Motors iz Kužne Koreje i Al Sadd iz Katara. Momčad Jeonbuka, za koju nastupa i hrvatski igrač Krunoslav Lovrek, je u uzvratnoj utakmici kod kuće svladao saudijski Al-Ittihad sa 2-1 i tako potvrdio pobjedu od 3-2 u prvoj utakmici u Jeddahu, dok je Al Sadd u uzvratu u Dohi izgubio od drugog južnokorejskog predstavnika, Suwon Bluewingsa, za koji igra Mato Neretljak, sa 0-1, ali se plasirao u finale zahvaljujući kontroverznoj 2-0 pobjedi iz prve utakmice.

Oba pogotka za Jeonbuk postigao je Brazilac Eninho (22, 36), dok je strijelac za Al-Ittihad bio njegov sunarodnjak Wendel (73). Lovrek je isključen u 88. minuti, pa tako vjerojatno neće igrati u finalu.

Pogodak za Suwon u uzvratu u Dohi postigao je Oh Jang-eun (7), ali to nije bilo dovoljno za prolazak njegove momčadi, pa se Al Sadd plasirao u finale zahvaljujući golu Nianga u prvoj utakmici iz situacije kada su igrači Suwona izbacili loptu u aut kako bi se ukazala pomoć ozlijeđenom igraču, no Katarani nisu postupili u duhu "fair playa" i vratili loptu Korejcima, već su krajnje nekorektno odigrali protunapad i postigli pogodak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙