FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 15. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

GDANJSK

Hrvatski stolnotenisači Ivan Juzbašić i Zoran Primorac nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale pojedinačnog dijela natjecanja na Europskom prvenstvu u Gdanjsku. Juzbašić je u 4. kolu svladao Srbin Aleksandar Karakašević sa 4-0 (11-7 11-7, 11-5, 11-5), dok jee Primorca zaustavio Nijemac Patrick Baum sa 4-2 (11-8, 11-7, 6-11, 7-11, 11-6, 11-8).

Ispadanjem Juzbašića i primorca jedini hrvatski predstavnik na EP u Gdanjsku ostao je Andrej Gaćina koji je s Portugalcem Marcosom Freitasom izborio nastup u polufinalu muških parova, te će u subotu igrati protiv ruske kombinacije Mihail Pajkov/Aleksej Livencov.

NEW YORK

Rezultati susreta NHL-a koji su odigrani u petak navečer:

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3-4

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 1-0

TOKIO

Japanac Kohei Uchimura osvojio je zlatnu medalju i na parteru u subotu na svjetskom prvenstvu u gimnastici u Tokiju, nakon što je u petak stigao do svog trećeg uzastopnog naslova u višeboju.

Uchimura je bio bolji od Kineza Zoua Kaija, olimpijskog prvaka u toj disciplini, koji je osvojio srebro.

No, Japanac iscrpljen natjecanjima ovog tjedna nije imao snage za nastup u još dvije discipline gdje je bio prijavljen - na konju s hvataljkama i karikama. U te dvije discipline zlato su osvojili Mađar Krisztian Berki na konju s hvataljkama i Kinez Chen Yibing na karikama.

Ruskinja Victoria Komova, dvostruka osvajačica srebra ovaj tjedan, osvojila je zlato na dvovisinskom razboju.

Amerikanka McKayla Maroney osvojila je zlato u preskoku, dok je druga bila Oksana Chusovitina, 36-godišnja Njemica, olimpijska viceprvakinja.

NEW YORK

Carolina Hurricanes nanijeli su u petak prvi ovosezonski poraz od 4-3 Buffalo Sabresima.

Jeff Skinner je postigao pobjednički pogodak u powerplayu 1:24 minute do kraja zadnje trećine. Buffalo je izjednačio na 3-3 57 sekundi prije toga pogotkom Drewa Stafforda.

Buffalo je inače dva puta poveo u prvoj trećini pogocima Thomasa Vaneka i Dereka Roya, ali je Carolina uzvratila u oba navrata golovima Jaya Harrisona i Brandona Suttera 12 sekundi prije kraja prvog dijela utakmice.

Tim Brent je doveo Hurricanese u njihovo prvo vodstvo 3-2 u sedmoj minuti druge trećine, prije nego su Stafford i Skinner zabili golove u zadnjoj trećini.

Sabresi su počeli sezonu s pobjedama u Europi nad Anaheim Ducksima i Los Angeles Kingsima, dok je Carolina imala dvije uzastopne pobjede nakon što je sezonu počela s tri poraza.

SEUL

Britanac Lewis Hamilton u McLarenu startat će s najbolje pozicije u nedjelju na VN Južne Koreje, nakon što je u subotu u kvalifikacijama imao najbolje vrijeme.

Hamilton je tako okončao "vladavinu" Red Bulla koji je 16 puta uzastopce startao s 'pole positiona'. Za McLaren je ovo prvi pole position od lipnja prošle godine, prije 27 utrka.

S druge pozicije startat će dvostruki svjetski prvak vozač Red Bulla Nijemac Sebastian Vettel, dok će Hamiltonov sunarodnjak i momčadski kolega Jenson Button startat kao treći.

BREMEN

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac za Borussiju iz Dortmunda koja je u 9. kolu njemačkog prvenstva kao gost svladala Werder iz Bremena sa 2-0 (1-0).

Perišić je doveo svoju momčad u vodstvo sjajnim pogotkom u 42. minuti kada je udarcem sa 10-ak metara iskosa pogodio gornji kut domaćeg gola.

No, u 47. minuti Perišić je isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prekršajem zaustavio braniča Werdera Papastathopoulosa.

Konačnih 0-2 postavio je Owomoyela u 71. minuti.

ovom pobjedom Borussia je skočila na drugo mjesto ljestvice sa 16 bodova, koliko imaju i treća Borussia iz Moenchengladbacha, te četrvrti Werder. Na vrhu je Bayern iz Muenchena sa 19 bodova.

LINZ

Rezultati četvrtfinalnih susreta s WTA turnira tenisačica u Linzu:

Petra Kvitova (Češ/1) - Daniela Hantuchova (Svk/8) 6-2, 6-2

Jelena Janković (Srb/3) - Jevgenija Rodina (Rus) 6-2, 6-4

Lucie Safarova (Češ) - Sorana Cirstea (Rum) 7-5, 6-2

Dominika Cibulkova (Svk/7) - Anastasia Rodionova (Aus) 6-7 (5), 6-2, 6-1

ZNOJMO

Hokejaši Medveščaka u 11. su kolu regionalne EBEL lige doživjeli visok 2-8 (1-3, 1-3, 0-2) poraz na gostovanju u Češkoj kod Znojma.

Strijelac oba gola za Medveščak bio je Ryan Kinasewich (15:46, 33:02), dok su pogotke za Znojmo postigli Petr Konko (7:15), Jiri Beroun (10:57), Richard Jarušek (13:53, 47:05), Filip Landsman (22:13), David Hajek (29:14), Vkadimir Riha (35:05) i Martin Planek (58:45).

Medveščak trenutačno zauzima deveto mjesto na ljestvici s osam bodova, dok je Znojmo osmo sa 10 bodova.

U sljedećem, 12. kolu Medveščak u nedjelju u Domu sportova igra protiv Black Wingsa iz Linza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙